Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Monica Bellucci na pariškem odru kot Maria Callas

Deli na:
Monica Bellucci na pariškem odru kot Maria Callas

Monica Bellucci v predstavi celo nosi obleko, ki je nekoč pripadala Marii Callas. - Foto: Arhiv

Priznana italijanska igralka Monica Bellucci igra Mario Callas v predstavi pariškega gledališča Bouffes Parisiens Maria Callas: Lettres et memoirs (Maria Callas: Pisma in spomini), ki jo podpisuje Tom Volf. Monica Bellucci je povedala, da jo je Volfov projekt, ki v prvi vrsti tematizira pisma grške operne dive, izjemno očaral.

Volf, ki je posnel tudi film o Marii Callas, naslovljen Maria by Callas, je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP povedal, da se italijanska igralka in lik operne dive, ki jo igra, na odru spojita z neverjetno kemijo. Monica Bellucci po njegovih besedah izjemno natančno uteleša moč in občutljivost pevke, kot znana osebnost pa se je tudi lažje poglobila v lik ženske, ki postaja legenda.

Monica Bellucci v predstavi celo nosi obleko, ki je nekoč pripadala Marii Callas. Igralka je po pisanju AFP dejala, da so pisma pevke, po katerih je Volf gradil predstavo, izjemno lepa. "Nemogoče bi se ne bilo poglobiti v dušo te prekrasne umetnice," je dodala.


Maria Callas je zaslovela s svojim božanskim glasom, hkrati pa so naslovnice polnile podrobnosti iz njenega zasebnega življenja, še posebej glede njenega tragičnega ljubezenskega razmerja z grškim milijarderjem Aristotelom Onassisem, ki se je nato poročil z Jackie Kennedy, vdovo nekdanjega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja.

Monica Bellucci je ob tem še dodala, da je operna diva javnosti vselej kazala srečno podobo, za katero pa se je skrivalo nekaj popolnoma drugega. "Ko je nekdo izpostavljen, je v veliki nevarnosti. Jaz se trudim zaščititi... Zelo pomembno je ostati prizemljen in imeti distanco do svoje javne podobe," je dodala igralka, katere ločitev od dolgoletnega partnerja, francoskega igralca Vincenta Cassela, je prav tako zelo odmevala v javnosti.

Predstava bo na sporedu pariškega gledališča Bouffes Parisiens do 28. marca.