računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

barbara-vidovič Odkrito.si

Barbara Vidovič: »Imam najlepši poklic na svetu!«

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mokra jesen pokvarila začetek sezone alpskega smučanja

Deli na:
Mokra jesen pokvarila začetek sezone alpskega smučanja

V Zernattu je vreme odneslo smuk. - Foto: Twitter

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je bila prisiljena odpovedati moška smuka, ki sta bila načrtovana 29. in 30. oktobra v Zermattu, zaradi pomanjkanja snega na ledeniku, so iz zveze sporočili po snežni kontroli.

Šlo naj bi za prva smuka na območju Zermatta pod Matterhornom na meji med Švico in Italijo, s katerim so želeli izpeljati uradni začetek sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v hitrih disciplinah v Evropi, namesto v Severni Ameriki.

Fis je moška smuka odpovedal zaradi nezadostne snežne podlage v spodnjem delu proge, kar bi, če bi tekmovanje skušali izpeljati, predstavljalo preveliko tveganje za varnost tekmovalcev. Po trenutnih informacijah naj teh dveh tekem ne bi skušali nadomestiti kasneje na kakšni od nadomestnih lokacij.

Svetovni pokal v alpskem smučanju v svoji 57. izvedbi se ni najbolje začel. Avstrijski organizatorji so danes odpovedali tudi uvodni veleslalom za točkovanje svetovnega pokala alpskih smučark zaradi slabih vremenskih razmer na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Nedeljski moški veleslalom v Söldnu za zdaj ostaja na sporedu.


Prav tako za zdaj ostajata na sporedu ženski smukaški preizkušnji na progi Gran Becca, ki sta načrtovani en teden kasneje, 5. in 6. novembra. Snežna kontrola bo na sporedu 25. oktobra.

Gre za smuk, ki ga je mednarodna smučarska zveza napovedovala kot nov spektakularni dodatek tekmovalnemu sporedu, ki pa je med tekmovalci in ekipami naletel na kar nekaj kritičnih odzivov. Začetek proge je na lokaciji Gobba di Rollin nad Zermattom v Švici, cilj pa v Laghi Cime Bianche nad Cervinio v Italiji. Proga je dolga štiri kilometre, smučarji pa bi morali premagati kar 935 višinskih metrov.

Start smuka je na 3800 metrih nadmorske višine, cilj pa na 2865 metrih nad morjem. Progo je zasnoval švicarski olimpijski prvak v smuku leta 2010 Didier Defago. Tekmovalci naj bi na njej dosegali hitrosti tudi 135 km/h.