Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mladi zvezdnik Miamija hvali Dragića: Goran je enostavno enkraten v vsem, kar dela

Deli na:
Mladi zvezdnik Miamija hvali Dragića: Goran je enostavno enkraten v vsem, kar dela

Foto: Reuters

Košarkarji Miami Heat so na četrti tekmi finala končnice vzhodne konference severnoameriške lige NBA premagali Boston Celtics s 112:109 in v boju na štiri zmage povedli s 3:1. Slovenski zvezdnik vročice Goran Dragić je tokrat k zmagi prispeval 22 točk, pet skokov, tri podaje in dve ukradeni žogi ter bil spet eden ključnih igralcev za zmago.

Junak večera je bil 20-letni novinec lige NBA Tyler Herro s 37 točkami v 36 minutah, ki je obenem dosegel rekord lige NBA, saj doslej še nobenemu "rookieju" v konferenčnem finalu ni uspelo doseči toliko točk.

Jimmy Butler jih je dodal 24, Bam Adebayo pa je dosegel 20 točk in 12 skokov za Miami, ki se je tako z odliko "pobral" po porazu na tretji tekmi.

"Rad te imam, Tyler!" je takoj po tekmi vzneseno dejal Dragić o svojem skoraj 15 let mlajšem klubskem soigralcu, ki je bil še na drugi zaporedni tekmi prvi strelec Miamija.

"Ko ga gledam, kako igra, ne verjamem, da ima le 20 let," je v smehu o zvezdniku četrte tekme za Slovensko tiskovno agencijo (STA) v pogovoru po tekmi dejal izkušeni Dragić, nato pa nanizal še nekaj pohval: "Vsi verjamemo vanj in se mu ne bojimo dati žoge. Izjemno igra, dosegel je velike koše. Ampak to ni nič novega, to je delal vso sezono. Vsaka noč ne bo njegova, kot je bila ta, ampak ga vzpodbujamo naprej. Že prvi dan, ko sem ga videl na treningu, je bil odličen. Je neverjeten strelec. Ima neverjetno samozavest. Izjemen igralec je in bo še veliko boljši. Postal bo zvezda lige."

Tudi Herro mu ni ostal dolžan in ni skoparil s hvalnicami na račun slovenskega zvezdnika, ki to sezono blesti v dresu vročice: "Goran je velik. Spremljal sem ga že, ko sem bil še otrok, in sedaj, ko lahko z njim igram in se od njega učim je to pomembna stvar v mojem razvoju. Goran je enostavno enkraten v vsem, kar dela. Ve, kako se igra ta igra. Veliko sem s naučil od njega. Brez njega mi ne bi šlo tako dobro, kot mi gre."

O četrti tekmi je Ljubljančan dejal, da so košarkarji Miamija za spremembo tokrat dvoboj proti Bostonu dobro začeli, zato je bilo nekoliko lažje: "Zelo dobro smo začeli, igrali smo pod našimi pogoji. Pomembno je, da si dejaven v obrambi, potem lahko ukradeš žoge in napadaš."

Pri Bostonu je bil najboljši strelec Jayson Tatum z 28 točkami; vse je dosegel v drugem polčasu. Jaylen Brown je zbral 21 točk, Kemba Walker 20, Gordon Hayward 14, Marcus Smart pa je končal pri desetih točkah in 11 podajah.



"V prvem polčasu nisem dosegel niti točke. To je nesprejemljivo. Znam igrati bolje, moram igrati bolje. Poskušal sem, a ni šlo," je po tekmi dejal Tatum.

Peta in morda že odločilna tekma za preboj v veliki finale lige NBA bo v karantenskem mehurčku na Floridi v petek oziroma soboto zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času.

Kot je za STA pred morda odločilno tekmo povedal Dragić, so ta čas vsi v ekipi povsem osredotočeni na svoje delo, zavedajo se, da še ni konec dvoboja s Kelti.

"Fokus. Fokus je trenutno najpomembnejša beseda za nas. Ostani umirjen, delaj na izboljšanju svoje igre ... Tako skušamo pristopiti k vsaki tekmi. Nocoj smo zmagali, ampak vemo, da še ni konec. Naslednja tekma bo težka. Moramo biti še močnejši. Pomembno je, da smo dobro začeli. Lažje je, ko vodiš skozi celo tekmo in nocoj nam je uspelo. Bostonu smo precej otežili nalogo."

Dragić je dodal, da je vsaka naslednja tekma za ekipo bolj pomembna od prejšnje. "Tudi k peti tekmi bomo pristopili kot k vsaki drugi. Skušali bomo izpeljati zastavljen načrt tekme in biti najboljši, kot zmoremo. Vemo, da ne bo enostavno. Ne slavimo še ničesar, ker vemo, da delo še ni končano."

"Peta tekma bo še težja kot nocojšnja. Bo gotovo zelo fizična. Naredili bodo nekaj sprememb v igri, morali se bomo prilagoditi in igrati našo igro," je za STA še napovedal Dragić.

Na zahodu se za finale merita ekipi Los Angeles Lakers LeBrona Jamesa in Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar, a je za končnico na seznamu poškodovanih. Jezerniki v boju na štiri zmage vodijo z 2:1.