Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Milena Zupančič dobitnica viktorja za življenjsko delo

Deli na:

Viktorja za življenjsko delo je letos prejela ikona slovenskega gledališča in filma Milena Zupančič. Na podelitvi, ki je drugič zapored potekala v mariborskem gledališču in jo je četrtič doslej vodil igralec Bojan Emeršič, se je zlatih kipcev razveselilo še deset drugih prejemnikov teh priznanj na področju medijev in popularne kulture.

Osrednjo nagrado vsakoletne prireditve je Zupančičevi izročil lanski dobitnik in legendarni glasbenik Alfi Nipič. "Bilo je lepše, ko še nisva prejemala nagrad za življenjsko delo. Maribor je zame srečen kraj, saj sem na istem odru pred 15 leti prejela tudi Borštnikov prstan. Že takrat me je skrbelo, a ko sem videla, da po lanskem viktorju Alfi dela še bolj zagnano, me je potolažilo," je po več kot minuti dolgih stoječih ovacijah polne dvorane SNG Maribor dejala legendarna Meta iz kultnega slovenskega filma Cvetje v jeseni.

Velikih presenečenj med ostalimi dobitniki ni bilo, saj jih je bilo veliko v preteklosti že nagrajenih, večino nagrad pa sta si razdelili RTV Slovenija in Pop TV. Tako je viktorja za voditelja informativne televizijske oddaje po mnenju Akademije Viktor znova prejel Slavko Bobovnik, celotna ekipa Odmevov pa se je razveselila trinajstega viktorja za informativno televizijsko oddajo.

Med otroškimi in mladinskimi televizijskimi oddajami, kjer po nominacijah sodeč še vedno prednjači RTV Slovenija, so viktorja po triletni prevladi oddaje Male sive celice tokrat prejeli ustvarjalci oddaje Firbcologi. Kot najbolj obetavno medijsko osebnost je uredništvo revije Stop tokrat prepoznalo igralca Jerneja Kogovška, znanega predvsem po vlogi v filmski uprizoritvi Vojnovičevega romana Čefurji raus.

Med bolj zanimivimi je vsako leto razglasitev strokovne nagrade za najboljšo zabavno oddajo, za katero sta tokrat kandidirali oddaji Pop TV Slovenija ima talent in Znan obraz ima svoj glas ter oddaja nacionalne televizije Dobro jutro. Lansko slavje medtem že ukinjene oddaje Vid in Pero šov je nasledila popularna nedeljska oddaja Znan obraz ima svoj glas.

Akademija je podelila še viktorja za najboljšega voditelja zabavne televizijske oddaje. Kandidirali so Katarina Čas, Klemen Slakonja in Peter Poles, nagrada pa je po lanskem slavju Slakonje tokrat pripadla slednjemu, ki je čestitke izrekel tudi obema protikandidatoma in tistim, ki jih tokrat ni bilo med nominiranci, predvsem njegovemu nekajletnemu sovoditelju Vidu Valiču.

Organizatorji so se letos odločili nekoliko skrčiti nabor viktorjev popularnosti in so tako podelili le štiri. Viktorja za televizijsko osebnost je v konkurenci nacionalkinih Slavka Bobovnika in Rosvite Pesek prejel Jani Muhič, ki je menil, da "nekaj smrdi, da ga ni znova prejel Bobovnik". Kljub temu je obema konkurentoma čestital, a hkrati poudaril, da ima ta, ki ga podeljujejo gledalci, zanj še posebej veliko težo.

Za najboljšo radijsko postajo je viktorja popularnosti prejel Radio Aktual, kjer so prepričani, da je priznanje šlo v prve roke, saj da beležijo visoko rast poslušanosti. Nagrado za naj radijsko osebnost je po lanskem slavju Jožeta Činča tokrat prejel Andrej Karoli iz Vala 202.

Viktorja za najboljšo glasbeno izvajalko je kljub hudi konkurenci Jana Plestenjaka in lanskih zmagovalcev Modrijanov prejela Tanja Žagar, ki se z enim viktorjem in takrat rekordno dolgim zahvalnim govorom že lahko pohvali, tokrat pa je le obljubila, da bo "žagala" še naprej.

Letošnjo prireditev v SNG Maribor je režiral Marko Naberšnik, med glasbenimi gosti so bili Čuki, Alfi Nipič in 6Pack Čukur, Matjaž Šalehar Hamo ter Dan D z gosti Mi2, Tomijem Megličem, Gregorjem Skočirjem in Borutom Maroltom.