martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Melania je cingljala na Wall Streetu

Deli na:
Melania je cingljala na Wall Streetu

Melania Trump na Wall Streetu. - Foto: Profimedia

Prva dama ZDA Melania Trump je na sedežu newyorške borze, obkrožena z učenci mednarodne šole ZN, s trkanjem na simbolični zvon odprla današnje borzno trgovanje na Wall Streetu. Borzni upravitelji si to štejejo v veliko čast, zadnja prva dama, ki je storila kaj podobnega, pa je bila Laura Bush leta 2006.

Melania Trump se je med obiskom borze med drugim pozanimala, ali je borzni parket odprt tudi za javnost in izvedela, da ni. Njen obisk ima tudi politično simboliko, saj se njen soprog, predsednik ZDA Donald Trump, v času rasti borznih indeksov rad pohvali, da je to njegova zasluga.

Dejstvo je, da je industrijski indeks Dow Jones od njegove zmage na volitvah novembra 2016 napredoval za 50 odstotkov oziroma z okrog 18.300 na današnjih okrog 27.000 točk. Rezultat bi bil lahko še boljši, če ne bi bilo Trumpove politike sprožanja trgovinskih spopadov oziroma uvajanja carin, ocenjujejo analitiki.

Trumpova je otvoritev borznega trgovanja mimogrede izkoristila za promocijo svoje kampanje "Bodi najboljši", ki vzpodbuja otroke, da bodo izkoristili vse svoje potenciale z učenjem, pridnostjo, zdravim življenjem brez mamil in nenasiljem.

loading...
Loading...