Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Magazin

Melania je cingljala na Wall Streetu

Deli na:
Melania je cingljala na Wall Streetu

Melania Trump na Wall Streetu. - Foto: Profimedia

Prva dama ZDA Melania Trump je na sedežu newyorške borze, obkrožena z učenci mednarodne šole ZN, s trkanjem na simbolični zvon odprla današnje borzno trgovanje na Wall Streetu. Borzni upravitelji si to štejejo v veliko čast, zadnja prva dama, ki je storila kaj podobnega, pa je bila Laura Bush leta 2006.

Melania Trump se je med obiskom borze med drugim pozanimala, ali je borzni parket odprt tudi za javnost in izvedela, da ni. Njen obisk ima tudi politično simboliko, saj se njen soprog, predsednik ZDA Donald Trump, v času rasti borznih indeksov rad pohvali, da je to njegova zasluga.

Dejstvo je, da je industrijski indeks Dow Jones od njegove zmage na volitvah novembra 2016 napredoval za 50 odstotkov oziroma z okrog 18.300 na današnjih okrog 27.000 točk. Rezultat bi bil lahko še boljši, če ne bi bilo Trumpove politike sprožanja trgovinskih spopadov oziroma uvajanja carin, ocenjujejo analitiki.

Trumpova je otvoritev borznega trgovanja mimogrede izkoristila za promocijo svoje kampanje "Bodi najboljši", ki vzpodbuja otroke, da bodo izkoristili vse svoje potenciale z učenjem, pridnostjo, zdravim življenjem brez mamil in nenasiljem.

loading...
Loading...