11-tv-ambienti-voditelj Dobra karma

Boštjanu Romihu denar kar priteka - in vedno mu ...

pištola, streljanje Svet24.si

Streljanje v Mostah, nastradal 32-letnik

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

kontrola, občine, bled, koronavirus Svet24.si

Kacin o morebitnem "turističnem" prilivu ...

Zdravko Počivalšek Necenzurirano

Nova zgodba, novi sumi pri poslih z maskami

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Takšna je slovenska pevka mesec in pol po porodu

Magazin

McDonald's bo zaradi pomanjkanja krompirja Japoncem ponujal le mali krompirček

Deli na:
McDonald's bo zaradi pomanjkanja krompirja Japoncem ponujal le mali krompirček

Foto: Reuters

Veriga restavracij s hitro prehrano McDonald's se je bila na Japonskem prisiljena odločiti za omejitev prodaje ocvrtega krompirčka, saj ima zaradi stavke v ZDA težave z uvozom ustrezno predelanega krompirja. Od srede bodo gostom na voljo le male porcije krompirčka, ljubitelji večjih količin te ocvrte dobrote pa bodo morali počakati na boljše čase.

Stavka na zahodni obali ZDA ovira uvoz predelanega krompirja, so po poročanju japonske tiskovne agencije Kjodo danes sporočili v podjetju. Kot so pojasnili, so se za racioniranje krompirčka odločili, ker bi jim ga sicer lahko zmanjkalo. "Gostom se za nevšečnost opravičujemo," so dodali, kot navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Težavo so si sicer v McDonald'su prizadevali rešiti na vse možne načine. Med drugim so z letali na Japonsko prepeljali več kot 1000 ton krompirja, 1600 ton pa preko neobičajne pomorske poti z ameriške vzhodne obale. "A to ni dovolj, da bi zagotovili stalno, stabilno količino za goste," so obžalovali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

McDonald's ima na Japonskem okoli 3100 restavracij, težave s krompirčkom pa niso prva nevšečnost, s katero se je moral spopasti letos. Zaradi sanitarnih pomanjkljivosti v nekem obratu na Kitajskem je že prestal krizo s pomanjkanjem perutnine.

loading...
Loading...