alja Odkrito.si

Ali Alja obžaluje nastop v šovu Pop TV-ja?

pes, mačka Svet24.si

Ker bodo kupili novega psa, se bodo znebili ...

Eva Longoria, Jose Baston Svet24.si

Zvezdnica pri 43 postala mama

Potekel potni list Svet24.si

Potnega lista ali osebne izkaznice ni več! Kaj ...

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

35737651_992094877635247_5110765294146551808_n Petisvet

Očesna joga za izostritev vida

tina maze Njena.si

Konec skrivanja Tine Maze

Magazin

McDonald's bo zaradi pomanjkanja krompirja Japoncem ponujal le mali krompirček

Deli na:
McDonald's bo zaradi pomanjkanja krompirja Japoncem ponujal le mali krompirček

Foto: Reuters

Veriga restavracij s hitro prehrano McDonald's se je bila na Japonskem prisiljena odločiti za omejitev prodaje ocvrtega krompirčka, saj ima zaradi stavke v ZDA težave z uvozom ustrezno predelanega krompirja. Od srede bodo gostom na voljo le male porcije krompirčka, ljubitelji večjih količin te ocvrte dobrote pa bodo morali počakati na boljše čase.

Stavka na zahodni obali ZDA ovira uvoz predelanega krompirja, so po poročanju japonske tiskovne agencije Kjodo danes sporočili v podjetju. Kot so pojasnili, so se za racioniranje krompirčka odločili, ker bi jim ga sicer lahko zmanjkalo. "Gostom se za nevšečnost opravičujemo," so dodali, kot navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Težavo so si sicer v McDonald'su prizadevali rešiti na vse možne načine. Med drugim so z letali na Japonsko prepeljali več kot 1000 ton krompirja, 1600 ton pa preko neobičajne pomorske poti z ameriške vzhodne obale. "A to ni dovolj, da bi zagotovili stalno, stabilno količino za goste," so obžalovali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

McDonald's ima na Japonskem okoli 3100 restavracij, težave s krompirčkom pa niso prva nevšečnost, s katero se je moral spopasti letos. Zaradi sanitarnih pomanjkljivosti v nekem obratu na Kitajskem je že prestal krizo s pomanjkanjem perutnine.