900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mariborčani danes proti Astani iščejo napredovanje

Deli na:
Mariborčani danes proti Astani iščejo napredovanje

Foto: Bobo

Mariborski nogometaši se bodo danes ob 16. uri po slovenskem pomerili s kazahstansko Astano, kjer jih čaka povratni dvoboj drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Vijoličasti imajo s prvega dvoboja v Ljudskem vrtu po zaslugi Marka Šulerja prednost 1:0, a bo gostovanje na umetni travi stadiona Astana Arena vse prej kot lahko.

Mariborčani so si pred tednom dni pripravili lepo popotnico pred tokratnim gostovanjem v Astani, a še niso povsem v tekmovalnem ritmu, začetek domačega prvenstva jim je namreč prinesel zgolj remi proti Zavrču. A so tudi lansko sezono državni prvaki v domačem prvenstvu začeli nekoliko bolj zaspano, medtem ko se je na evropskih zelenicah vse odvijalo po načrtih.

Te bodo varovancem Anteja Šimundže danes skušali preprečiti nogometaši Astane, pri katerih igra tudi slovenski reprezentant Branko Ilič. Šimundža je zaradi slabših predstav oziroma odnosa do ekipe iz te izključil Daliborja Volaša in Aleša Mejača, kar je v javnosti dvignilo tudi nekaj prahu. Predvsem krepki Volaš se bi proti fizično močni kazahstanski zasedbi bržkone dobro znašel v napadu, a se je Šimundža zatekel k drugim rešitvam.

Nekaj zdravstvenih tegob je imel v teh dneh Šuler, a želodčne težave so zdaj odpravljene, medtem ko so ostali v ekipi zdravi in že nestrpno pričakujejo današnji dvoboj. Ekipa se je pred ponedeljkovim odhodom v Kazahstan dobro pripravila na nov teren, po besedah igralcev je vsaka umetna trava nekoliko bolj specifična za igranje. Organizatorji v Astani naj bi dobro polivali umetno površino, tako da naj bi bila ta povsem enakovredna naravni travi.

Vijoličasti se dobro zavedajo, da jih v Astani čaka peklenskih 90 minut igre, njihova strategija pa bo predvsem ne prejeti zadetka. V primeru, da bodo zadeli nasprotnikov gol, pa se bržkone že lahko veselijo tudi napredovanja v naslednji krog tekmovanja, ki jih, glede na žreb, bržkone pelje v Helsinke.