Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Manca Špik in Kvatropirci kličejo poletje

Deli na:
Manca Špik in Kvatropirci kličejo poletje

Skupaj so zapeli v Aktualovem studiu. - Foto: Luka Švigelj

V studio Aktuala so prišli priljubljeni Kvatropirci in Manca Špik, ki so pred osmimi leti prvič skupaj zapeli skladbo z naslovom Pesem, ki je postala ena najbolj predvajanih pesmi na radijskih postajah. Zdaj pa jih je Manca spet povabila k sodelovanju.

Žana Vidmar in Klemen Bunderla sta jih povprašala, zakaj tako radi ustvarjajo skupaj, pa je basist Matej Kocen lepo povedal, da med njimi teče posebna kemija. Največkrat se srečajo v glasbenih studijih, kjer nastajajo njihove skupne pesmi. In pa na koncertih, kjer skupaj odpojejo različne pesmi, tako njihove kot pesmi drugih avtorjev in izvajalcev.

Klemen je želel Kvatropirce malo spraviti v zadrego, pa jih je vprašal, s katero pevko se bolje ujamejo, z Alyo ali z Manco, pa se je Matej Kocen spretno znašel: »Z obema je čudovito!«

Za njihovo novo skupno skladbo je besedilo napisal Rok Lunaček, glasbo pa Manca, pesem Če verjameš v ljudi nosi sporočilo, da naj vsak poskuša videti dobro v ljudeh. In v samem sebi.

Na odru Aktuala so naprej zapeli pesem Pesem, ki govori o poletju in Manca si je zaželela, da bi v deževnem in mrzlem dnevu z njo čimprej priklicali poletje.

Potem sta Matej in Manca sodelovala pri glasbenih ugankah – na različne besede, ki so jih prispevali gledalci in poslušalci Aktuala, sta morala zapeti pesmi, ki so v naslovu ali besedilu vsebovale te besede. Tako sta zapela Nasmeh poletnih dni, pa Ogenj v meni Aktualovke Martine Švab, pa Ko sije luna na obalo, Iz pekla do raja … šlo jima je zelo dobro.

Kvatropirci so povabili vse Aktualovce na koncert 7. junija v poletnem gledališču Studenec, Manca pa prav tako junija v dvorec Visoko in v Velike Lašče.