Hilaree Nelson Svet24.si

Našli truplo slavne ameriške alpinistke

Savannah Graziano Svet24.si

Strelski obračun s policisti usoden za ubežnika ...

matej tonin vojska sta Necenzurirano

S Toninovimi oklepniki bi služil bivši šef SLS

nina krajnik-pl Reporter.si

Kam je izginila Sharon Stone iz Moravč, ki so jo ...

sesko slovenija Ekipa24.si

Van Basten, kje si zdaj?! Komentatorju Obrezu se ...

tilen-artač Odkrito.si

»Moje življenje je totalen žur«

ilicic Ekipa24.si

Mariborski navijači so komaj čakali na nove ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Magnus Carlsen še vedno noče razkriti, zakaj je prekinil dvoboj z Niemannom

Deli na:
Magnus Carlsen še vedno noče razkriti, zakaj je prekinil dvoboj z Niemannom

Magnus Carlsen - Foto: FIDE

Svetovni prvak v šahu Magnus Carlsen se je tudi javno odzval na neodigran dvoboj z 19-letnim Američanom Hansom Niemannom na spletnem šahovskem turnirju Julius Bär Generation Cup. "Žal tega ne morem komentirati, a ljudje lahko sami poiščejo odgovore in to so naredili," je dejal Norvežan za portal chess24 in dodal, da bo dogodek komentiral kasneje.

"Moram reči, da sem navdušen nad Niemannovo igro in mislim, da je njegov mentor Maxim Dlugy opravil zelo dobro delo," je še dejal Carlsen, ki pa ni želel povedati, zakaj je v zvezi s tem izpostavil prav Dlugyja.

Carlsen je na omenjenem turnirju z Niemannom dvoboj prekinil po le nekaj minutah in eni sami potezi ter brez komentarja zapustil videoklepet. Šahovski svet poroča, da Carlsen Niemanna obtožuje prevare in uporabe moderne tehnike, a dokazov za to ni.

Do prvega spora je prišlo pred 14 dnevi na pokalu Sinquefield v St. Louisu, kjer je superzvezdnik Carlsen presenetljivo izgubil proti ameriškemu najstniku in se prvič v karieri umaknil s turnirja.

Enaintridesetletni Norvežan takrat ni navedel razlogov za umik, le tvitnil je stari intervju nogometnega trenerja Joseja Mourinha, v katerem je Portugalec dejal: "Raje ne rečem ničesar. Če nekaj rečem, se takoj znajdem v velikih težavah in nočem zabresti v velike težave."

Šahovska scena je Carlsenov odstop interpretirala kot obtožbo goljufije zoper Niemanna. Američan je namreč v intervjuju med pokalom Sinquefield priznal, da je kot najstnik, star 12 in 16 let, dvakrat goljufal v spletnih igrah, nikoli pa osebno za šahovnico.

Zdaj šahovska javnost čaka na razplet turnirja Julius Bär Generation Cup. Carlsen namreč še naprej blesti in še vedno obstaja možnost, da se prav z Niemannom pomeri v finalu za končno zmago.