medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

kate, kraljeva-družina, karel-iii Svet24.si

Foto: Navihani trenutki najmlajših članov ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Magazin

Magično zdravilo za hujšanje

Deli na:
Magično zdravilo za hujšanje

Ozempic je obnorel ljudi, še posebej one, ki žele hitro, učinkovito in trajno shujšati - Foto: Profimedia

Za hujšanje bi nekateri storili vse, samo spomnite se enega prvih nategov v samostojni Sloveniji, ko so bili tedaj še okorni časopisi polni mistra Džirla, ki je neutrudno ponujal čaj, imenovan čang šlang. Ta ni bil samo ogabnega okusa, tudi shujševalnega učinka ni imel. Dandanes je na trgu že leta prosto dostopnih na desetine substanc v različnih oblikah, ki naj bi človeku v rekordno kratkem času pomagale do manekensko vitke linije, a vljudno vas naprošamo, da ne nasedate sladkim obljubam, saj so le v celofan zavite laži pohlepnih prodajalcev.

S semaglutidom pa je popolnoma drugače. Semaglutid je produkt znanosti, njegov učinek je dokazano neizpodbiten. Na voljo je bodisi kot tablete bodisi v obliki polnilnega peresa, na katerega si enkrat tedensko natakneš kapico substance, ki si jo injiciraš v trebušno maščevje. Zadeva je povsem neboleča ali – če se izrazimo po domače – si po eni injekciji ves teden konkretno sit in sploh nimaš želje po sladkarijah.

Še huje, zazdijo se ti lahko celo odvratne. Nič čudnega, da se kilogrami začnejo topiti. Semaglutid spodbuja izločanje inzulina, pospeši odstranjevanje krvnega sladkorja iz krvnega obtoka in izboljša glikemični nadzor.


Kot je v odličnem intervjuju za N1 spregovoril Marko Gričar, kardiolog iz zasebnega medicinskega centra Lorena v Ljubljani, kjer deluje tudi ambulanta za zdravljenje debelosti, večini pacientov brez problema  predpišejo ozempic. Tu pride do problema, zaradi katerega so se najprej na sicer odličnega zdravnika Gričarja po intervjuju vsuli očitki, ki so dobronamernega gospoda v belem malodane križali, in to izključno zaradi besed, da je bolezen tudi debelost, ki jo je potrebno zdraviti, da jo lahko uspešno zdravimo z ozempicom.

Dobro vemo, da debelost hitro vodi v diabetes tipa 2, čemu bi čakali, da človek pade v greznico sladkorne bolezni, če pa mu lahko pomagamo tako, da mu ozempic damo že prej in zdrs v diabetes preprečimo?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24