benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka kot neverjetni Hulk: Američane zabava Dončićevo besno trganje dresa (VIDEO)

Deli na:
Luka kot neverjetni Hulk: Američane zabava Dončićevo besno trganje dresa (VIDEO)

Foto: YouTube

Luka Dončić je z Dallas Mavericks preteklo noč znova okusil poraz proti vodilnemu moštvu zahoda v severnoameriški košarkarski ligi NBA Los Angeles Lakers z LeBronom Jamesom na čelu. Po zmagi s 129:114 se je smejalo Jamesu, Dončić pa je med tekmo iz jeze kar strgal svoj dres. Poraz je v pretekli noči doživel tudi Goran Dragić z Miami Heat.

Na četrtem medsebojnem srečanju v tej sezoni superzvezdnikov lige, ki vodita v glasovanju za tekmo vseh zvezd, je bil še tretjič bolj zadovoljen James. Ta je v odsotnosti svojega prvega pomočnika centra Anthonyja Davisa k zmagi prispeval 35 točk, 16 skokov in sedem podaj.

"Želel sem biti agresiven in določati tempo tako v napadu kot v obrambi," je po tekmi povedal James, ki je prehitel Michaela Jordana na četrtem mestu večne lestvice zadetih metov. "V odsotnosti Anthonyja Davisa mora vsak prispevati nekaj več," je še dodal. Ob Jamesu se je pri jezernikih najbolj izkazal ravno Kyle Kuzma, ki je vstopil v prvo peterko namesto Davisa, s 26 točkami.


Na drugi strani je Dončić brez svojega centra Kristapsa Porzingisa znova bil prvo ime Dallasa s 25 točkami, 10 skoki in sedmim podajami, a pri tem skupaj z ostalimi soigralci ni imel najbolj učinkovitega večera v napadu. Zadel je le osem od 19 metov iz igre in izgubil šest žog, svojo jezo nad potekom tekme pa v zadnjem delu prvega polčasa pokazal kar tako, da je strgal svoj dres. Američane je to zelo zabavalo in na spletu so se veselo šalili iz Dončićeve jeze.


Dallas, ki ima v tej sezoni izkupiček 23 zmag in 15 porazov, je ob 40-odstotnem metu zaostajal celo tekmo, v samem zaključku pa ostal tudi brez trenerja Ricka Carlisla. Tega so sodniki v zadnji četrtini zaradi protestiranja njihovih odločitev izključili. Že v preteklih dneh se je Carlisle namreč večkrat obregnil ob dejstvo, da premalokrat dosodijo osebne napake nad Dončićem.

Tokrat je Dončić sicer 13-krat metal s črte prostih metov, a tudi od tam ni imel najboljšega večera, saj je zadel le osemkrat. Kljub slabšemu večeru pa si je Dončić znova prislužil pohvalo Jamesa. "Je precej pred svojimi leti. To je dokazal tako na igrišču kot tudi izven njega. Brez dvoma ima Dallas izjemnega igralca v njem."

Boleč poraz pa je v Brooklynu doživel tudi Dragić z ekipo Miamija. Gostje so v drugem polčasu imeli vodstvo vse do minuto pred koncem, a je v samem zaključku domača zasedba bila bolj zbrana in z zmago 117:113 prekinila niz sedmih zaporednih porazov. Predvsem se je s ključnim zadetim metom za tri točke izkazal Caris LaVert.

Dragić je na parketu prebil skoraj 29 minut ter prispeval 17 točk in pet podaj. Prvi strelec gostov, ki so v tej sezoni 27-krat zmagali in 11-krat izgubili, je bil Jimmy Butler s 33 točkami, najbolj učinkovit pri domačih pa je bil Spencer Dimwiddie s 26 točkami in 14 podajami.

"Vse je šlo narobe. Enostavno so si bolj želeli zmage. Nismo bili osredotočeni, oni so dobili nekaj drugih priložnosti za točke iz skokov v napadu," je po tekmi med drugim povedal vidno razočarani Dragić, ki je bil tretji strelec svoje ekipe.

Miami je trenutno na drugem mestu vzhodne konference NBA in s tem trenutno tudi zanesljiv potnik v končnico letošnje sezone. "Gremo tekmo za tekmo. Mislim, da je to najboljši pristop ... Zanesljivo pa si želimo biti čim višje v končnici, da imamo prednost domačega igrišča," je dodal Dragić.

Dončić in njegova ekipa bosta že v noči na nedeljo dočakala novega nasprotnika, v Dallas namreč prihajajo Philadelphia 76ers. Miami bo naslednjo tekmo igral v noči na ponedeljek v New Yorku.

Na preostalih tekmah preteklega večera pa je predvsem odmevala osma zaporedna zmaga Utah Jazz, ki so s 102:92 premagali Charlotte Hornets.