reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka Dončić in Goran Dragić dobila dragoceni okrepitvi

Deli na:
Luka Dončić in Goran Dragić dobila dragoceni okrepitvi

JJ Redick v dresu Philadelphie - Foto: Twitter

Na zadnji dan košarkarske tržnice v severnoameriški ligi NBA so nove soigralce dobili vsi trije Slovenci onkraj luže. Lanski finalisti NBA Miami Heat, kjer je eden ključnih mož Goran Dragić, bodo poslej igrali z dvakratnim igralcem All-Star, Victorjem Oladipom. Novega soigralca ima tudi Luka Dončić; v Dallas prihaja veteran JJ Redick.

Vodstvo vročice je v zameno za Oladipa v Houston Rockets poslalo Averyja Bradleyja, Kellyja Olynyka in menjavo na naboru leta 2022. Oladipo je za rakete, kamor se je v začetku sezone preselil iz Indiane, odigral 20 tekem in v povprečju dosegal po 20,8 točke, pet skokov ter 4,7 podaje na tekmo.

Vročica je med peterico ekip v vzhodni konferenci, ki bije tesno bitko za končnico. Charlotte ima izkupiček zmag in porazov 22-21, sledijo Miami, New York in Atlanta z 22-22 ter Boston z 21-23.

Boston je zamenjal enega nemškega igralca za drugega. Daniel Theis se seli v Chicago v zameno za Moja Wagnerja.

V Miami prihaja tudi srbski košarkar Nemanja Bjelica, v zameno zanj pa bodo Sacramento Kings dobili Moeja Harklessa in Chrisa Silvo.



V teksaško ekipo, kjer blesti Dončić, pa prihaja izkušeni ostrostrelec JJ Redick, ki je nekoč že igral za Dallas, ob njem pa tudi Nicolo Melli. V zameno je Dallas k New Orleans Hornets poslal Jamesa Johnsona, Wesa Iwunduja in izbor drugega kroga nabora.

Največji "remont" so naredili pri ekipi Orlando Magic, kjer so se "znebili" treh ključnih košarkarjev - črnogorskega centra Nikole Vučevića, Francoza Evana Fournierja in Aarona Gordona, ki so dosegali več kot polovico točk svoje ekipe na tekmo.

Vučević in Nigerijec Al-Farouq Aminu bosta karieri nadaljevala pri Chicago Bulls v zameno za Otta Porterja, Wendella Carterja ml. in izbor prvega kroga na naborih 2021 in 2023. Fournier je šel v Boston za dva izbora drugega kroga na draftu, Gordon in Gary Clark pa bosta nova soigralca Vlatka Čančarja pri Denver Nuggets. V zameno bodo Kelti dobili Garyja Harrisa, R.J.-ja Hamptona in izbor prvega kroga nabora.

V Denver prihaja tudi center JaVale McGee iz Clevelanda za dva izbora drugega kroga ter Isaiaha Hartensteina.