Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tempirana bomba ob Luki Dončiću? V Dallas prihaja ljubitelj teorij zarote, suspendiran zaradi antisemitizma!

Deli na:
Tempirana bomba ob Luki Dončiću? V Dallas prihaja ljubitelj teorij zarote, suspendiran zaradi antisemitizma!

Kyrie Irving in Luka Dončić sta po novem soigralca: bo Irving okrepil Dallas ali bo od znotraj zrušil ekipo? - Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo pri ekipi Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA dobil soigralca z zvezdniškim statusom. Kot poročajo ameriški mediji na čelu s poznavalcem prestopnih dejavnosti v NBA Adrianom Wojnarowskim iz ESPN, bo član Dallasa postal Kyrie Irving, doslej član moštva Brooklyn Nets.

Kot je poročal Wojnarowski, bo Dallas v zameno za Irvinga k mrežicam poslal Doriana Finney-Smitha, Spencerja Dinwiddieja, izbor v prvem krogu nabora 2029 ter izbora v drugem krogu naborov 2027 in 2029.

Irving je v tej sezoni za Nets v povprečju dosegal 27,1 točke, 5,1 skoka in 5,3 podaje na tekmo. K Dallasu prihaja tudi krilni center Markieff Morris, ta je v povprečju v tej sezoni imel 3,6 točke in 2,2 skoka.

Nedvomno košarkarsko mojstrstvo Irvinga je sicer treba vzeti v zakup z njegovim nepredvidljivim in napornim značajem moža, ki ga privlačijo teorije zarote. Njegovemu spogledovanju s prepričanjem, da je Zemlja ploščata, so se pred leti režali, a kasneje so ga obsedle še precej nevarnejše teorije zarote.



Dallas bo njegova četrta ekipa v ligi NBA, od vseh prejšnjih (Cleveland, Boston in zdaj Brooklyn) je slej ko prej dvignil roke in se zameril soigralcem in navijačem; po sijajnem prvem vtisu po nekaj sezonah (ali že prej) začne nergati, ruši avtoriteto trenerjev, krivi soigralce (in nikoli sebe) za slabe rezultate ter se nazadnje nepopravljivo priskuti ekipi.

Še najbolj je to prišlo do izraza pri Brooklynu, kjer je odigral le 150 tekem v štirih sezonah – nekaj jih je izpustil zaradi poškodbe, nekaj zaradi nepojasnjenih razlogov, v pretekli sezoni pa je goreči in glasni anticepilec Irving zaradi zavračanja cepljenja proti covidu izpustil večino tekem in treningov Brooklyna v domačem New Yorku. V aktualni sezoni pa si je zaradi promoviranja antisemitskega filma in širjenja antisemitskih idej prislužil daljši suspenz s strani lastnega moštva. Nazadnje je tik pred iztekom prestopnega roka zahteval prestop in Brooklyn praktično prisilil v selitev v novo ekipo.

Kljub vsemu v NBA ne manjka obupanih menedžerjev in lastnikov ekip, pripravljenih prezreti Irvingovo zgodovino kontroverznih in ekipam škodljivih dejanj in izjav – pri 30 letih je še vedno vrhunski igralec, eden najboljših v ligi, in prepričljivo najboljši soigralec med vsemi, ki jih je Dončić imel ali bo imel v Dallasu. Ekipa se zaveda, da ima v Luki Dončiću superzvezdnika, s kakršnimi se osvaja naslove, a tudi on potrebuje pomoč in Irving naj bi bil tisti tako želeni drugi zvezdnik, ki bi Dallasu pomagala priti do naslova prvaka.