Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Liverpool bo decembra v Katarju naskakoval še eno trofejo

Deli na:
Liverpool bo decembra v Katarju naskakoval še eno trofejo

Foto: Reuters

Katar, ki bo gostil nogometno svetovno prvenstvo 2022, bo tudi gostitelj klubskih SP leta 2019 in 2020, je odločil svet Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Parizu.

"To je odličen test za nas. Poskusili bomo klubsko SP uporabiti kot vajo v največ možnih vidikih," je dejal šef lokalnega organizacijskega odbora za SP 2022 Hassan al-Thawadi.

Podrobnosti stadionov, na katerih bodo tekme klubskega SP, bodo razkrili v kratkem, pravi al-Thawadi. Na turnirju bodo tudi navijaške cone, prav tako pa bo v določenih območjih na voljo tudi alkohol.

Katarce so sicer ob gradnji stadionov kritizirale različne skupine za pravice delavcev zaradi pogojev, v katerih so delali.

Nazadnje je bilo klubsko SP na Japonskem in v Združenih arabskih emiratih, kjer je igralo po sedem ekip - šest celinskih prvakov in ekipa iz gostiteljice.


Leta 2021 se bo klubsko SP v pilotni izvedbi razširilo na 24 klubov in bo nadomestilo pokal konfederacij kot glavno generalko pred SP.

"To je velika priložnost, čas v letu je tudi pravi, da preizkusimo vse objekte. Mislim, da bo to koristno za Katar, da gosti naslednji dve klubski SP," je dejal kanadski podpredsednik Fife Victor Montagliani.

Spremenjeno klubsko SP je sicer projekt predsednika Fife Gainnija Infantina, ki ga v veliki meri kritizirajo najboljši evropski klubi.

Fifa je za SP 2022 spremenila igralni termin, ki bo namesto junijsko-julijskega leta 2002 novembrsko-decembrski (od 21. novembra do 18. decembra). Vzrok so previsoke temperature v Katarju v poletnih mesecih.

Odločitev o dodelitvi klubskih SP Katarju prihaja dva tedna po tem, ko je Fifa dokončno odločila, da na SP 2022 ne bo 48, ampak zdajšnjih 32 ekip.