Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

merkur Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29....

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

Magazin

Liverpool bo decembra v Katarju naskakoval še eno trofejo

Deli na:
Liverpool bo decembra v Katarju naskakoval še eno trofejo

Foto: Reuters

Katar, ki bo gostil nogometno svetovno prvenstvo 2022, bo tudi gostitelj klubskih SP leta 2019 in 2020, je odločil svet Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Parizu.

"To je odličen test za nas. Poskusili bomo klubsko SP uporabiti kot vajo v največ možnih vidikih," je dejal šef lokalnega organizacijskega odbora za SP 2022 Hassan al-Thawadi.

Podrobnosti stadionov, na katerih bodo tekme klubskega SP, bodo razkrili v kratkem, pravi al-Thawadi. Na turnirju bodo tudi navijaške cone, prav tako pa bo v določenih območjih na voljo tudi alkohol.

Katarce so sicer ob gradnji stadionov kritizirale različne skupine za pravice delavcev zaradi pogojev, v katerih so delali.

Nazadnje je bilo klubsko SP na Japonskem in v Združenih arabskih emiratih, kjer je igralo po sedem ekip - šest celinskih prvakov in ekipa iz gostiteljice.


Leta 2021 se bo klubsko SP v pilotni izvedbi razširilo na 24 klubov in bo nadomestilo pokal konfederacij kot glavno generalko pred SP.

"To je velika priložnost, čas v letu je tudi pravi, da preizkusimo vse objekte. Mislim, da bo to koristno za Katar, da gosti naslednji dve klubski SP," je dejal kanadski podpredsednik Fife Victor Montagliani.

Spremenjeno klubsko SP je sicer projekt predsednika Fife Gainnija Infantina, ki ga v veliki meri kritizirajo najboljši evropski klubi.

Fifa je za SP 2022 spremenila igralni termin, ki bo namesto junijsko-julijskega leta 2002 novembrsko-decembrski (od 21. novembra do 18. decembra). Vzrok so previsoke temperature v Katarju v poletnih mesecih.

Odločitev o dodelitvi klubskih SP Katarju prihaja dva tedna po tem, ko je Fifa dokončno odločila, da na SP 2022 ne bo 48, ampak zdajšnjih 32 ekip.

Loading...