fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

pernod ricard Svet24.si

Šefi jih silijo, da v službi pijejo liker

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

Magazin

Liverpool bo decembra v Katarju naskakoval še eno trofejo

Deli na:
Liverpool bo decembra v Katarju naskakoval še eno trofejo

Foto: Reuters

Katar, ki bo gostil nogometno svetovno prvenstvo 2022, bo tudi gostitelj klubskih SP leta 2019 in 2020, je odločil svet Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Parizu.

"To je odličen test za nas. Poskusili bomo klubsko SP uporabiti kot vajo v največ možnih vidikih," je dejal šef lokalnega organizacijskega odbora za SP 2022 Hassan al-Thawadi.

Podrobnosti stadionov, na katerih bodo tekme klubskega SP, bodo razkrili v kratkem, pravi al-Thawadi. Na turnirju bodo tudi navijaške cone, prav tako pa bo v določenih območjih na voljo tudi alkohol.

Katarce so sicer ob gradnji stadionov kritizirale različne skupine za pravice delavcev zaradi pogojev, v katerih so delali.

Nazadnje je bilo klubsko SP na Japonskem in v Združenih arabskih emiratih, kjer je igralo po sedem ekip - šest celinskih prvakov in ekipa iz gostiteljice.


Leta 2021 se bo klubsko SP v pilotni izvedbi razširilo na 24 klubov in bo nadomestilo pokal konfederacij kot glavno generalko pred SP.

"To je velika priložnost, čas v letu je tudi pravi, da preizkusimo vse objekte. Mislim, da bo to koristno za Katar, da gosti naslednji dve klubski SP," je dejal kanadski podpredsednik Fife Victor Montagliani.

Spremenjeno klubsko SP je sicer projekt predsednika Fife Gainnija Infantina, ki ga v veliki meri kritizirajo najboljši evropski klubi.

Fifa je za SP 2022 spremenila igralni termin, ki bo namesto junijsko-julijskega leta 2002 novembrsko-decembrski (od 21. novembra do 18. decembra). Vzrok so previsoke temperature v Katarju v poletnih mesecih.

Odločitev o dodelitvi klubskih SP Katarju prihaja dva tedna po tem, ko je Fifa dokončno odločila, da na SP 2022 ne bo 48, ampak zdajšnjih 32 ekip.

loading...
Loading...