Revija Reporter
Magazin

Liga prvakov: United v 90. minuti šokiral Juventus

STA

7. nov. 2018 23:51 Osveženo: 23:56 / 07. 11. 2018

Deli na:

Unitedu je v 90. minuti uspel preobrat proti Juventusu.

Uefa

Slovenski nogometni reprezentant Jaka Bijol je v 4. krogu lige prvakov z moskovskim CSKA gostil Romo in izgubil z 1:2. Z enakim izidom je po treh zmagah tokrat izgubil Juventus, ugnal ga je Manchester United. Manchester City proti Šahtarju in Real Madrid proti Plznu sta slavila s 6:0 oziroma 5:0.

V skupini G je Bijol igral celo tekmo, a ni mogel preprečiti slavja gostov. Roma je povedla že v peti minuti z golom Konstantinosa Manolasa, Arnor Sigurdsson je izenačil v 50. minuti, Italijane pa je do novega vodstva popeljal Lorenzo Pellegrini v 59. minuti. Tri minute pred tem je pri domačih Hordur Bjorvin Magnusson dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Na drugi tekmi skupine je branilec naslova Real Madrid v gosteh pri Viktorii Plzen visoko zmagal. Špance je v vodstvo popeljal Karim Benzema v 21. minuti, že dve minuti zatem je bil uspešen še Casemiro. Benzema je v 37. minuti zadel že za 3:0, Gareth Bale pa v 40. za 4:0. Toni Kroos je v 68. minuti poskrbel za "petardo".

Tekma večera se je odvila v Torinu, kjer je Juventus gostil Manchester United in v skupini H doživel prvi poraz. V 35. minuti je najprej domači vezist Sami Khedira zatresel vratnico, v 49. minuti pa je Paulo Dybala zadel še prečko. V 65. minuti pa je po dolgi podaji Miralema Pjanića nekdanji Unitedov igralec Cristiano Ronaldo streljal iz prve in premagal Davida De Geo za vodstvo Juventusa. United je izenačil v 86. minuti po prostem strelu Juana Mate z 18 metrov, za popoln preobrat pa je v 90. minuti poskrbel avtogol Leonarda Bonuccija.

Na prvi tekmi skupine je Valencia premagala Young Boys Bern s 3:1. Domači so povedli v 14. minuti z golom Santija Mine. Švicarji so izenačili v 37. prek Rogerja Assala, a je Mina že pet minut pozneje poskrbel za novo špansko vodstvo. Za 3:1 je zadel Carlos Soler v 56. minuti, v 77. minuti pa so po grobem prekršku Švicarji ostali brez izključenega Sekouja Sanoga Juniorja.

V skupini E je Bayern premagal AEK Atene z 2:0. Robert Lewandowski je na svoji stoti evropski tekmi v 31. minuti unovčil najstrožjo kazen, v 71. minuti pa zadel še drugič na tekmi. Benfica je igrala proti Ajaxu in remizirala z 1:1. Portugalci so povedli v 29. minuti prek Jonasa, Nizozemci pa izenačili prek Dušana Tadića v 61. minuti.

V skupini F je Lyon proti Hoffenheimu igral 2:2. Nabil Fekir je za Lyon zadel v 20. minuti, Tanguy Ndombele pa v 28. Pri Hoffenheimu je Nuhu Kasim moral iz igre v 51. minuti po drugem rumenem kartonu, kljub temu pa so Nemci znižali zaostanek po golu Andreja Kramarića v 65. minuti. Še več, ob koncu tekme je Pavel Kaderabek zadel za 2:2.

Manchester City je na drugi tekmi skupine premagal Šahtar Donjeck s 6:0. Za City so najprej zadeli David Silva v 14., Gabriel Jesus v 24. z bele točke, enajstmetrovko je izsilil Raheem Sterling, ki je spotaknil samega sebe, in prav Sterling, ki je v 49. minuti zadel še za 3:0. Jesus je v 71. minuti znova zadel enajstmetrovko, v 84. minuti pa se je med strelce vpisal še Riyad Mahrez. V drugi minuti sodniškega dodatka je Jesus zadel še tretjič na tekmi in potrdil visoko zmago.

Že v torek je Monaco izgubil proti Bruggeu z 0:4, Atletico Madrid z Janom Oblakom je premagal Borussio Dortmund z 2:0, Tottenham je ugnal PSV Eindhoven z 2:1, Inter Milano s Samirjem Handanovićem in Barcelona, ki si je že zagotovila osmino finala, pa sta se razšla z 1:1. Crvena zvezda je presenetila Liverpool in zmagala z 2:0, Napoli in PSG sta igrala 1:1, Schalke je premagal Galatasaray z 2:0, Porto pa moskovsko Lokomotivo s 4:1.