Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Leonardo DiCaprio naj bi Robina Hooda snemal v Dubrovniku

Deli na:
Leonardo DiCaprio naj bi Robina Hooda snemal v Dubrovniku

Foto: Getty Images

Z oskarjem nagrajeni igralec Leonardo DiCaprio je producent novega celovečerca Robin Hood: Origins, ki ga bodo v začetku prihodnjega leta snemali v Dubrovniku, je v sredo potrdil župan mesta Andro Vlahušić. Po njegovih napovedih bo Dubrovnik dva meseca predstavljal angleški Nottingham, v katerem se bodo pripetile dogodivščine mladega Robina Hooda.

DiCaprio se je odločil za Dubrovnik po tem, ko so njegovi sodelavci v začetku letošnjega leta obiskali Beograd in Dubrovnik, poroča današnji Večernji list. Poudarja, da je postal "uspešnica med lokacijami za svetovne filmske ustvarjalce". V Dubrovniku so v zadnjem času snemali Igre prestolov in Vojno zvezd.

Režijo filma je prepustil Ottu Bathurstu po scenariju Jobyja Harolda. Robin Hood bo Taron Egerton, z oskarjem nagrajeni Jamie Foxx pa Little John. Vlogo Marion so namenili Evi Hawson, hčeri pevca skupine U2 Bona Voxa.

Večino prizorov bodo posneli na osrednji ulici v starem mestnem jedru Stradunu, a bodo za podobo srednjeveškega Nottinghama uporabljali tudi nekatere druge dele starega Dubrovnika, kot je trdnjava Revelin.

Producenti iz hiše Lionsgate niso razkrili prav veliko podrobnosti o novem celovečercu o tolpi iz Sherwooda. Povedali so, da bo Robin Hood sodobni bojevnik v razburljivi filmski zgodbi, ki bo potekala po njegovi vrnitvi iz križarske vojne.

Podoba angleškega junaka, ki ropa bogate, da bi podelil revnim, navdihuje filmske ustvarjalce že več kot stoletje, med najbolj znanimi filmskimi Robini Hoodi iz Locksleyja pa so Errol Flynn, Kevin Costner in Russell Crowe.

Po poročanju ameriških medijev je DiCaprio vztrajal, da bo njegov Robin Hood ravno Egerton. Da bi ga mladi angleški igralec lahko zaigral, je celo počakal, da najprej posname celovečerec Kingsman: Secret Service, je pisal The Hollywood Reporter.

Kot je znano, novi različici Robina Hooda pripravljata tudi Sony Pictures in Disney.