Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

Magazin

Lego izpodrinil Ferrari z vrha lestvice najmočnejših blagovnih znamk

Deli na:
Lego izpodrinil Ferrari z vrha lestvice najmočnejših blagovnih znamk

Foto: Reuters

Danski proizvajalec igrač Lego je na vrhu lestvice najmočnejših globalnih blagovnih znamk letos prehitel italijanskega proizvajalca luksuznih športnih vozil Ferrari, ki je upadel na deveto mesto. Na drugo mesto se je uvrstila revizijska družba PWC, na tretje znamka energijskih pijač Red Bull, na četrto pa svetovalno podjetje McKinsey.

Lego kot blagovna znamka pri potrošnikih vzbuja občutek domačnosti in kreativnosti, k večji priljubljenosti znamke pa je pripomogel tudi animiran film Lego Movie, so zapisali v družbi Brand Finance, ki je pripravila lestvico najmočnejših blagovnih znamk.

Na lestvici najmočnejših blagovnih znamk so se od petega do 10. mesta zvrstile še znamke Burberry, Rolex, L'Oreal, Coca Cola, Ferrari, Nike in Disney.

Družba Brand Finance je poleg priprave lestvice najmočnejših blagovnih znamk izračunala tudi, katera je najvrednejša. Na prvo mesto se je povzpel ameriški tehnološki velikan Apple, vrednost te blagovne znamke pa je ocenjena na 128 milijard dolarjev. Na drugo in tretje mesto sta se po tem kazalcu uvrstila Samsung in Google.

Najhitreje rastoča blagovna znamka je letos Twitter, saj se je vrednost blagovne znamke v leto dni skoraj potrojila na 4,4 milijarde dolarjev.

Loading...