Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 7. junija

JANEZ-STUSEK-pl6 Reporter.si

Naključno razkritje, napačna kuverta in ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja javno izpostavila svojega partnerja

Magazin

Legendarni Sergej Bubka na obisku pri Primožu Kozmusu

Deli na:
Legendarni Sergej Bubka na obisku pri Primožu Kozmusu

Foto: Bobo

Nekdanji ukrajinski atlet Sergej Bubka bo danes ob 13.30 obiskal Atletski center Primoža Kozmusa na Senovem, kjer se bo srečal tudi s prvo generacijo otrok, udeležencev atletske šole najboljšega slovenskega atleta v zgodovini. To bo uvodno dejanje pred sobotnim volilnim delom kongresom Evropske atletske zveze (EAA) na Brdu.

Danes zvečer se bodo sestali še predstavniki severnih in zahodnih držav stare celine, člani kongresa pa bodo imeli prvo srečanje v petek popoldne.

Predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Gregor Benčina je med kandidati za svet EAA, ki je najvišji organ med dvema kongresoma. Za naslednika dosedanjega predsednika Hansjörga Wirza, ki se po štirih mandatih poslavlja, so trije kandidati, delegati pa bodo izbirali med podpredsednikom EAA in dolgoletnim direktorjem francoske atletske zveze Jeanom Garcio, predsednikom Atletske zveze Norveške Sveinom Arnejem Hansenom, ki je bil dolga leta tudi glavni organizator velikega atletskega mitinga v Oslu, ter članom sveta krovne evropske atletske organizacije Anttijem Pihlakoskijem.

V Slovenijo bodi prišli tudi predsednik Mednarodne atletske zveze Lamine Diack in predsedniki večine kontinentalnih zvez. Med tistimi mednarodnimi zvezdniki, ki so potrdili udeležbo, so Bubka, serijski svetovni rekorder v skoku s palico, Britanec Sebastian Coe, dvakratni olimpijski prvak in večkratni svetovni rekorder na 800 m, olimpijska in večkratna svetovna prvakinja Romunka Gabriela Szabo ter Estonec Erki Nool, olimpijski in evropski prvak v deseteroboju.

Bubka in Coe kandidirata tudi za predsednika Iaafa, volilni kongres bo avgusta letos v Pekingu, tudi v tej luči pa je tokratni kongres EAA še pomembnejši. Diack se namreč ne bo več potegoval za vodenje svetovne atletike.

V petek bo na Bledu seja sveta EAA še v stari zasedbi, srečanje malih atletskih držav ter Bubke in Coea s slovenskimi atleti.

loading...
Loading...