stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Legenda Liverpoola Gerrard se poslavlja: Najtežja odločitev v mojem življenju

Deli na:
Legenda Liverpoola Gerrard se poslavlja: Najtežja odločitev v mojem življenju

Foto: Reuters

Novoletno nogometno mrtvilo je skalila napoved o odhodu ikone rdečih z Anfielda. Štiriintridesetletni kapetan Liverpoola Steven Gerrard je danes tudi uradno napovedal, da bo ob koncu sezone zapustil Anfield ter se najverjetneje preselil onstran Atlantika v tamkajšnjo poklicno nogometno ligo MLS.

Gerrard je tako potrdil medijska ugibanja, da ne bo podaljšal pogodbe s klubom, ki mu je bil z dušo in srcem predan in zvest vse od leta 1998. Dolgoletno sodelovanje s klubom pa ne zajema le članske kariere, skupno je bil s klubom iz Liverpoola povezan kar četrt stoletja.

Ikona Liverpoola je tako tudi uradno sporočil odločitev, da bo po koncu letošnje sezone zapustil vrste edinega kluba, za katerega je nastopal v karieri: "To je bila najtežja odločitev v mojem življenju. Gre za odločitev, ki sem jo skupaj z družino premleval kar nekaj časa. Odločil sem se, da javno spregovorim ter s tem razbremenim trenerja in soigralce vseh ugibanj o moji prihodnosti."

"Nogometu se ne bom odrekel in bom nadaljeval z igranjem, vendar pa v tem trenutku še ne morem povedati, kje bom nadaljeval kariero. Kljub še nekaj nejasnostim pa vam vsekakor lahko zagotovim, da nogometa ne bom igral za katerega od rivalov in ne bom zaigral proti Liverpoolu. O tem nisem razmišljal, saj se s tem ne bi mogel nikoli sprijazniti," je v čustveni izjavi ugibanja o koncu sodelovanja z rdečimi z Anfielda potrdil priljubljeni Gerrard.

Velikan kluba iz Liverpoola je bil od malih nog zapisan moštvu z Anfielda. Že kot devetletni deček se je pridružil podmladku Liverpoola, novembra 1998 pa je sledil debi za člansko ekipo kot zamenjava na tekmi proti Blackburn Rovers, leta 2003 pa je prevzel kapetanski trak. Prvič ga je nosil na tekmi proti ljubljanski Olimpiji, v njegovih rokah pa je ostal vse do danes.

Nekdanji angleški kapetan kariere ne bo iskal v katerem od drugih klubov v angleškem prvenstvu premier league, temveč bo nov izziv iskal čez lužo v severnoameriški poklicni ligi, saj pogovori o podaljšanju 17-letnega sodelovanja s prvo ekipo niso bili uspešni.

Gerrard je skupaj z Liverpoolom leta 2005 osvojil šampionski naslov v ligi prvakov, osvojil pa je tudi Uefin pokal, dve Uefini superpokalni lovoriki, dvakrat pokal FA, trikrat league cup in enkrat community shield.