minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

1juncaj Ekipa

Družina Junčaj tudi uradno prevzela Muro, ...

ana praznik Njena.si

Zakaj je Ana Praznik opustila zanesljivo službo?

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Magazin

Lahko aretacije vodstva Fife zrušijo Blatterja?

Deli na:
Lahko aretacije vodstva Fife zrušijo Blatterja?

Foto: Reuters

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo danes izvedla kongres, na katerem bodo med drugim volili predsednika krovne nogometne organizacije. Kandidata sta zdajšnji predsednik Sepp Blatter in jordanski princ Ali bin Al Hussein.

Ure pred začetkom kongresa so minile v ostrih kritikah Blatterja, potem ko so v sredo švicarski policisti aretirali sedem članov Fife v mednarodni preiskavi zaradi podkupovanja.

Evropska nogometna zveza je sprva zahtevala preložitev volitev za pol leta, toda tako Blatter kot druge konfederacije so takšen scenarij zavrnile, na čelu z azijsko in afriško zvezo, ki sta glavni zaveznici zdajšnjega prvega moža.

Tako bodo volitve izvedli danes, dogajanje v Zürichu se bo začelo ob 9.30. Favorit za zmago je Blatter, ki kandidira za svoj peti mandat, za razliko od afriške in azijske zveze pa se evropska javno zavzema za podporo Aliju.

Ob volitvah bo na agendi kongresa še nekaj pomembnih odločitev, med njimi vprašanje Izraela in Palestine. Palestinci zahtevajo izključitev Izraela iz Fife zaradi omejevanja gibanja palestinskih igralcev.