bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

stuttgart Ekipa24.si

Slovenec se seli k nekdanjemu prvaku bundeslige: ...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lahko aretacije vodstva Fife zrušijo Blatterja?

Deli na:
Lahko aretacije vodstva Fife zrušijo Blatterja?

Foto: Reuters

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo danes izvedla kongres, na katerem bodo med drugim volili predsednika krovne nogometne organizacije. Kandidata sta zdajšnji predsednik Sepp Blatter in jordanski princ Ali bin Al Hussein.

Ure pred začetkom kongresa so minile v ostrih kritikah Blatterja, potem ko so v sredo švicarski policisti aretirali sedem članov Fife v mednarodni preiskavi zaradi podkupovanja.

Evropska nogometna zveza je sprva zahtevala preložitev volitev za pol leta, toda tako Blatter kot druge konfederacije so takšen scenarij zavrnile, na čelu z azijsko in afriško zvezo, ki sta glavni zaveznici zdajšnjega prvega moža.

Tako bodo volitve izvedli danes, dogajanje v Zürichu se bo začelo ob 9.30. Favorit za zmago je Blatter, ki kandidira za svoj peti mandat, za razliko od afriške in azijske zveze pa se evropska javno zavzema za podporo Aliju.

Ob volitvah bo na agendi kongresa še nekaj pomembnih odločitev, med njimi vprašanje Izraela in Palestine. Palestinci zahtevajo izključitev Izraela iz Fife zaradi omejevanja gibanja palestinskih igralcev.