horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

"Lačni umetnik" pojedel 120.000 dolarjev vredno banano (VIDEO)

Deli na:
"Lačni umetnik" pojedel 120.000 dolarjev vredno banano (VIDEO)

Umetniški aktivist David Datuna je pojedel drago banano. - Foto: YouTube

Moški si je v soboto na umetniškem sejmu v Miamiju privoščil drag prigrizek - pojedel je banano, ki je bila z lepilnim trakom pritrjena na steno galerije. Banana je bila v resnici umetniško delo italijanskega umetnika Maurizia Cattelana, ki je umetnino pod naslovom Komik prodal za 120.000 dolarjev (108.500 evrov).

Banana je bila kot del instalacije razstavljena v mednarodni galeriji Perrotin v okviru največjega sejma umetnin Art Basel v ameriškem Miamiju. Italijanski umetnik jo je v petek prodal nekemu francoskemu zbiralcu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Drago umetnino si je privoščil umetniški aktivist David Datuna, ki jo je odlepil z zidu, olupil in pred očmi zbeganih obiskovalcev mirno pojedel, kot je razvidno tudi iz videoposnetka, objavljenega na njegovem profilu na Instagramu.

Datuna, ki sebe označuje kot v Gruziji rojenega v New Yorku živečega ameriškega umetnika, je svoj performans Lačni umetnik opisal z besedami: "Ljubim umetnost Maurizia Cattelana, in resnično ljubim to instalacijo. Je zelo okusna."

"Ni uničil umetnine. Banana je ideja," je za časnik Miami Herald kasneje pojasnil predstavnik za stike pri galeriji Perrotin, Lucien Terras. Kupec je namreč z nakupom umetnine prejel le certifikat o avtentičnosti in pridobil pravico do ideje, kar pomeni, da je banano mogoče zamenjati.

Pri galeriji so originalno banano, ki je končala v želodcu Datune, hitro nadomestili z novo, še navaja dpa.

loading...
Loading...