20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Košarkarski zvezdnik pretepel ekonoma svoje ekipe, se poškodoval in dobil še kazen

Deli na:
Košarkarski zvezdnik pretepel ekonoma svoje ekipe, se poškodoval in dobil še kazen

Foto: Getty Images

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Los Angeles Clippers je svojega zvezdnika Blaka Griffina suspendiralo za štiri tekme, ker je bil vpleten v obračunavanje z ekonomom svoje ekipe. Konec januarja je namreč Griffin Matiasa Testija (foto desno ob Griffinu) v neki restavraciji v Torontu med prepirom udaril v obraz.

Posledice je Griffin občutil že takoj po udarcu, saj si je zlomil roko. Okrevanje bo trajalo nekaj tednov, kazen, ki mu jo je danes izrekel klub, pa bo začela veljati po tem, ko bo dobil zdravniško zeleno luč za nastope.

Prepoved igranja na štirih tekmah pa bo s seboj potegnila tudi finančne posledice, saj med suspenzom Griffina ne bodo plačevali. Tako bo košarkar ob kar 859.442 dolarjev, letno sicer zasluži 18,9 milijona dolarjev. V klubu so še sporočili, da incident v Torontu preučuje tudi vodstvo lige NBA.

Udarec člana ekipe je pred časom dve tekmi prepovedi igranja stala tudi košarkarja Memephisa Matta Barnesa, ki je fizično obračunaval z nekdanjim trenerjem Derekom Fisherjem. Kazen Griffina pa je ostrejša, ker je tudi dejanje resnejše, je sporočil kalifornijski klub, pa tudi Testi je z obtolčenim obrazom dobro občutil moč udarca košarkarja. Zaradi tega, ker si je v pretepu poškodoval svojo "strelsko" roko, so v klubu Griffinu odvzeli plačo še za peto tekmo, znesek, ki bi ga sicer dobil košarkar, pa bodo namenili dobrodelnim organizacijam v Los Angelesu.

"Jasno smo pokazali, da v našem klubu ni prostora za takšno vedenje. Blake se tega zaveda, žal mu je in se je za dejanje že opravičil," sta v izjavi za javnost zapisala lastnik ekipe Steve Ballmer in trener Doc Rivers.