stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Košarkarji Olimpije začenjajo sezono v ligi prvakov

Deli na:
Košarkarji Olimpije začenjajo sezono v ligi prvakov

Foto: Twitter

Košarkarji Petrola Olimpije bodo kot državni prvaki Slovenije nastopili v ligi prvakov, ki jo drugo leto zapored organizira Fiba.

Njihov prvi nasprotnik v gosteh bo Strasbourg, sicer druga ekipa v prejšnji sezoni francoskega prvenstva. Tekma bo ob 20.30 s prenosom na Šport TV.

Liga prvakov sodi med nižjeligaška klubska tekmovanja v Evropi. Prva brez konkurence je evroliga, drugo mesto pa si delita evropski pokal, v katerem je ljubljanski klub nastopal v preteklih sezonah, ter liga prvakov Fiba, v kateri je Slovenijo v prejšnji sezoni zastopal Helios Suns.

Petrol Olimpija bo nastopala v skupini C skupaj s turškim Banvitom, madridskim Estudiantesom, nemškim Bayreuthom, grškim AEK-om in ekipo Umano Reyer iz Benetk. V nadaljevanje tekmovanja se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz vsake skupine. Ljubljančani bodo tudi naslednjo tekmo igrali v gosteh, in sicer proti Banvitu, prvič pa se bodo v novem tekmovanju domači publiki predstavili 25. oktobra proti Beyreuthu.

Petrol Olimpija je v Francijo odpotovala z enajstimi igralci, manjka poškodovani Jan Barbarič, kot novinec v ekipi je Domen Lorbek, ki bo danes prvič oblekel dres s številko 10.

"Strasbourg, ki ima v francoskem prvenstvu izkupiček 2-2, ima v ligi prvakov precej visoke cilje. Želi v nadaljnje tekmovanje, kar je na njegov igralski kader in selektorja Francije, upravičen cilj. Za nas bo ključen skok v obrambi, s katerim imamo na zadnjih tekmah največ težav," pravi trener Petrola Olimpije Gašper Okorn.