900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Neymarja bo drago stalo žaljenje Skomine in Slovencev

Deli na:
Neymarja bo drago stalo žaljenje Skomine in Slovencev

Foto: Profimedia

Brazilski nogometaš francoskega prvaka PSG Neymar se je zaradi dolgega jezika po tekmi lige prvakov znašel v disciplinskem postopku Evropske nogometne zveze (Uefa). Neymar je žaljivo kritiziral sojenje slovenskih sodnikov z Damirjem Skomino na čelu po izpadu njegovega kluba v osmini finala lige prvakov proti Manchester Unitedu.

Neymarja, ki je povratno tekmo 6. marca zaradi poškodbe spremljal s tribun, je močno zmotilo sojenje in sporno dosojena enajstmetrovka po ogledu videoposnetka s pomočjo tehnologije VAR. Ta je Unitedu prinesla napredovanje v četrtfinale.

Brazilec je po tekmi sodnikom na družbenem omrežju Instagram namenil zapis: "To je sramota. Dobijo štiri moške, ki ne razumejo nogometa in spremljanje počasnih posnetkov pred TV-jem." Zapis je zaključil z žaljivko.

Uefa je potrdila, da je odprla disciplinski postopek zaradi neprimernih komentarjev. Če bo Neymarja spoznala za krivega, mu grozi prepoved nastopa ali denarna kazen.

Uefa je po javnih polemikah o dosojeni enajstmetrovki v posebnem sporočilu za javnost 8. marca potrdila, da je bila odločitev sodnikov skladna z danimi usmeritvami.