Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kopitar podpisal 80-milijonsko pogodbo in "proslavil" s porazom

Deli na:
Kopitar podpisal 80-milijonsko pogodbo in "proslavil" s porazom

Foto: Getty Images

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo gostilo ekipo Ottawa Senators in izgubilo s 3:5. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar, ki je prejšnji večer podaljšal pogodbo s kralji za osem let, kar mu bo navrglo 80 milijonov evrov, je v statistiko vnesel podajo za vodstvo s 3:1.

A nato so se prebudili gostje, v razponu zadnjih dvanajstih minut tekme zadeli kar štirikrat preko Bobbyja Ryana, Jean-Gabriela Pageaua, Mike Zibanejada in Marka Borowieckega ter zmagali s 5:3.

"Obstajajo določena pravila, ki jih v hokeju ne smeš prekršiti. Ko si privoščiš takšne napake, jih boš drago plačal. Nikakor ne smemo biti več tako površni," je bil po tekmi v izjavi za ameriške medije jezen Kopitar.

Kralje naslednja tekma čaka že v noči na ponedeljek, ko se bodo v gosteh pomerili z mestnimi in tihomorskimi rivali Anaheim Ducks. Los Angeles s 57 točkami ostaja v prepričljivem vodstvu v pacifiški skupini, saj so izgubili tudi neposredni izzivalci hokejisti Arizona Coyotes, ki imajo osem točk manj od kraljev. Moštvo iz Arizone so z 0:2 premagali gostje New Jersey Devils, potem ko je Cory Schneider že četrtič v tej sezoni hermetično zaprl vrata.

V razvrstitvi zahodne konference pa so kralji zdrsnili na četrto mesto. Vodi Chicago (64), drugi je Dallas (62), ki je izgubil po podaljšku s 3:4 pri San Jose Sharks, tretji pa St. Louis Blues (59), ki je zmagal po podaljšku s 4:3 doma z Montreal Canadiens.

Vodilna ekipa lige NHL in vzhodne konference Washington Capitals (69 točk) je doživela visok poraz v gosteh z 1:4 v dvorani First Niagara Center v Buffalu. Za domače sablje, ki so ob koncu druge tretjine vodile že s 4:0, so zadeli Phil Varone, Tim Schaller, Evander Kane in Cody Franson. Gostje so do edinega zadetka prišli šele v 43. minuti po zaslugi Jasona Chimere, ki je podal Marcusu Johanssonu.

Dve tekmi se nista končali niti po podaljšku. Philadelphia Flyers je z 2:3 doma po kazenskih strelih klonila proti New York Rangers, najslabša ekipa Zahoda Edmonton Oilers je z 2:1 po kazenskih strelih odpravila Calgary Flames.

Boston Bruins je bil boljši od Toronto Maple Leafs (3:2), Columbus Blue Jackets je premagal Colorado Avalanche (2:1), Nashville Predators pa Minnesota Wild s 3:0 po zaslugi izvrstnih obramb rezervnega vratarja Carterja Huttona, ki je z 29 ubranjenimi streli vpisal še tretji karierni shutout.