mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Konec Oblakovih evropskih sanj; Real boljši od Atletica

Deli na:
Konec Oblakovih evropskih sanj; Real boljši od Atletica

Foto: Reuters

V nogometni ligi prvakov so znani vsi štirje polfinalisti. Potem ko sta se v torek med elitno četverico prebila Bayern in Barcelona, sta se danes v boj za finale, ki bo 6. junija v Berlinu, vmešala še branilec naslova Real Madrid in Juventus.

V madridskem derbiju v prvem polčasu ni bilo pravih priložnosti, domači so imeli veliko večino časa žogo v svoji posesti, toda nase je moral opozoriti tudi slovenski reprezentant Jan Oblak, ki je v 44. minuti obranil poskus portugalskega zvezdnika v dresu Reala Cristiana Ronalda.

Čeprav so domači povsem nadstreljali goste iz soseščine, pa je dolgo ostalo pri 0:0. Med drugim je v 49. minuti Javier Hernandez zgrešil cilj, v 76. minuti pa so gosti doživeli hud udarec, saj je Arda Turan dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča.

V 80. minuti se je znova izkazal Oblak, ko je dobil dvoboj z mehiškim napadalcem "Chicharitom" (foto), a v 88. minuti je taisti dvoboj dobil Mehičan. Praktično vse je naredil Cristiano Ronaldo, žogo prinesel "na pladnju" do Hernandeza, ki jo je poslal v mrežo premaganega Oblaka.

Na drugi tekmi, na obračunu Monaca in Juventusa, so Italijani obdržali prednost s prve tekme. V prvem polčasu ni bilo prav veliko dogajanja, čeprav so bili bolj aktivni domači nogometaši.

Med drugim je v šesti minuti Geoffroy Kondogbia meril desno od vratnice. Pri gostih je ob koncu polčasa Alvaro Morata lepo podal do Carlosa Teveza, ta pa je žogo poslal mimo desne vratnice. V drugem polčasu pravih akcij ni bilo, je pa v 90. minuti zvezdnik gostov Andrea Pirlo z razdalje zadel desno vratnico.

Že v torek sta se med četverico prebila Bayern in Barcelona. Nogometaši Barcelone so prvo tekmo proti Parisu St. Germainu dobili s 3:1, doma pa zmagali z 2:0, Bayern, ki je v gosteh z 1:3 izgubil proti Portu, pa je prav tako doma slavil, bilo je 6:1 (5:0).