Revija Reporter
Magazin

Kje preživeti najdaljšo noč v letu?

Reporter

22. dec. 2022 7:28 Osveženo: 7:29 / 22. 12. 2022

Deli na:

Novo leto je pred vrati in zadnji čas je, da razmislite, kje ga boste pričakali. Da pa se boste glede tega lažje odločili, smo za vas izbrskali nekaj lokacij v Sloveniji, kjer bo zagotovljena zabava z dobro glasbo, hrano, pijačo ter nepozabnim ognjemetom.

Vstop v novo leto v prestolnici

V Ljubljani bodo v novo leto tradicionalno najprej vstopili otroci. Na kongresnem trgu bodo 31. 12. 2022, ob 16. uri, potekali nastopi otrok, prav tako bodo nastopili mnogi pravljični junaki, otroke pa bo razveselil tudi prihod dedka Mraza, s katerim bodo ob 17. uri skupaj vstopili v novo leto. Pravo silvestrovanje pa bo kot običajno potekalo na štirih ljubljanskih trgih: na Trgu francoske revolucije, na Mestnem trgu, na Pogačarjevem trgu ter na največjem Kongresnem trgu, ki je tudi namenjeno največjemu številu obiskovalcev. Na vsakem izmed trgov bodo nastopili izvajalci različnih glasbenih zvrsti in tako bo zabava zagotovljena za ljudi vseh okusov in starosti. Ob polnoči pa bo nebo nad Ljubljano razsvetlil ognjemet, ki bo oznanil pričetek novega leta.

Silvestrovanje v Mariboru

Veliko in nepozabno silvestrovanje pa s pričetkom ob 20. uri, obljubljajo tudi v Mariboru na največjem slovenskem trgu, Trgu Leona Štuklja. Za zabavo polno veselja bo poskrbela glasbena skupina Coverlover, za site trebuhe ter žejne obiskovalce pa mnogo lokalnih ponudnikov hrane in pijače.

Praznovanje novega leta v Kranjski Gori

Tistim, željnim zimske idile, priporočamo silvestrovanje v Kranjski Gori. Čez dan lahko uživate v mnogih zimskih aktivnostih, ki jih ponuja ta čudovita alpska vasica, zvečer pa se toplo oblečete in se odpravite na silvestrovanje na prireditveno ploščad pred hotel Kompas, kjer vas bodo različne glasbene skupine zabavale vse do jutranjih ur.

Silvestrovanje v Kopru

Tudi v Kopru, na Titovem trgu pripravljajo dve ločeni silvestrovanji. Prvo bo, 30. 12. 2022, organiziral Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in bo namenjeno otrokom. Nastopila bo skupina Čuki, otroke pa bo obiskal tudi dedek  Mraz. Drugo, tisto pravo silvestrovanje, pa bo potekalo 31. 12. 2022, s pričetkom ob 17. uri, kjer ne bo manjkalo dobre volje, hrane in pijače. V novo leto boste v  Kopru lahko vstopili s skupinama Ne me jugat in Big Foot Mama.

Kako se pripraviti na mraz

Silvestrovanje na prostem bo potekalo praktično v vsakem večjem slovenskem mestu, zato se lahko odpravite tja, kjer je vam najbližje, če pa boste do lokacije silvestrovanja lahko prišli peš, pa bo še toliko boljše. V kolikor boste silvestrovali zunaj, ne poskrbite na topla obačila, kot so kapa, šal, rokavice in obutev, ki vas bodo grela. Vse te pripomočke lahko najdete tudi na Letakonosa.si, na voljo so po znižanih decembrskih cenah. Poskrbite sami, da vas na najdaljšo nič v letu ne bo zazeblo do kosti in da jo boste imeli v karseda lepem spominu. 

Seveda pa se lahko za silvestrovo odpravite tudi na gurmansko razvajanje v katero izmed priznanih restavracij ali pa v novo leto vstopite ob sproščanju v osvežujoči termalni vodi v enem izmed mnogih slovenskih zdravilišč, kjer vam ponujajo tudi okusne silvestrske večerje. Tako boste v novo leto zakorakali povsem spočiti in sproščeni. 

Želimo vam, da bo vaše letošnje praznovanje najdaljše noči v letu, ne glede na lokacijo, karseda nepozabno. Preživite jo ob dobri hrani in pijači in v družbi ljudi, ki jih imate radi. V novem letu pa vam želimo obilo zdravja, veselja in zadovoljstva. Pa srečno 2023!