nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Magazin

Razvpiti danski časnik je po muslimanih s karikaturo razjezil še Kitajce

Deli na:
Razvpiti danski časnik je po muslimanih s karikaturo razjezil še Kitajce

Danski časnik Jyllands-Posten je v ponedeljek razburil Kitajsko, ko je objavil satirično karikaturo kitajske zastave z novim koronavirusom. Kljub pozivu Kitajske se časnik včeraj ni želel opravičiti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Časnik je v ponedeljek objavil karikaturo, na kateri je bila zastava Kitajske, le da so zlate zvezde v levem zgornjem kotu zamenjali s podobami koronavirusa.

Kitajsko veleposlaništvo na Danskem je že v ponedeljek označilo satiro za žaljivo in da je prizadela čustva kitajskega ljudstva. Zahtevalo je javno opravičilo časnika in karikaturista Nielsa Bo Bojesena.

Novi koronavirus, ki je izbruhnil konec decembra v kitajskem Wuhanu in povzroča virusno pljučnico, je zahteval že več kot sto življenj. Okoli 50 primerov okužb pa so potrdili tudi zunaj Kitajske.

Odgovorni urednik časnika Jacob Nybroe je včeraj sporočil, da se sicer ne nameravajo norčevati iz razmer na Kitajskem, vendar se tudi ne bodo opravičili za objavo. "Ne moremo se opravičiti za nekaj, kar se nam ne zdi sporno. Nimamo namena biti poniževalni ali se norčevati, niti se nam ne zdi, da to spodbuja slika," je povedal.

Jylands-Posten ni prvič razburil s svojo satiro. Leta 2005 je objavil karikaturo preroka Mohameda, ki je sprožila nasilne proteste v islamskih državah.

loading...
Loading...