Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kevin Kampl o svojem novem klubu: Kot otrok sem vedno navijal za Borussio

Deli na:
Kevin Kampl o svojem novem klubu: Kot otrok sem vedno navijal za Borussio

Foto: BVB

Slovenski nogometni zvezdnik Kevin Kampl je v zimskem prestopnem roku zamenjal okolje. Namesto v moštvu s krili iz Salzburga bo zdaj del ekipe, ki bi ji krila v zadnjem času prišla še kako prav: Borussia Dortmund se je znašla na dnu nemške bundeslige. A mladi slovenski nogometaš se že veseli novih izzivov. "Čutim pozitiven pritisk," pravi Kampl.

Kampla, ki se je novim soigralcem že pridružil na pripravah v španski La Mangi, so včeraj v kratkem pogovoru predstavili pri nemški tiskovni agenciji dpa. Zapisali so, da se Kampl pri porurskem klubu že po nekaj dneh počuti odlično in komaj čaka, da se stvari zares začnejo. "Ekipa me je izjemno lepo sprejela. To mi je zelo pomagalo. Seveda je povsod čutiti napetost, a brez tega ne gre. Vsi vemo, za kaj gre," je dejal 24-letni slovenski nogometaš v La Mangi.

Kampla, pri dpa so mu pripisali, da se odlično znajde na vseh položajih kot ofenzivni vezist, so opisali kot nosilca upanja za BVB. "Seveda je takšna drža razumljiva. Pričakovanja so velika, a pri vsem skupaj gre za pozitiven pritisk," je o tem, kaj bo kot nova okrepitev rumeno-črnih pomenil v spomladanskem delu bundeslige, dejal Kampl.

To, da se je po dveh sezonah in pol na solnograškem preselil k Borussii, je za Kampla povsem logičen korak. "Izpolnile so se mi otroške sanje. Kot otrok sem vedno navijal za BVB. Rad bi čim prej zaigral in pomagal ekipi. Igra Dortmunda mi ustreza, lepo se bom vklopil, prepričan sem, da sem pri 24 letih nared za naslednji korak," pravi Kampl, ki se ne obremenjuje s tem, kam ga bo strateg porurske ekipe Jürgen Klopp postavil na igrišču: "Lahko igram kjerkoli na sredini. Vsak položaj mi ustreza, na vsakem bom dal vse do sebe."

Ker je odraščal v Nemčiji, je bilo za Nemce zanimivo tudi vprašanje o njegovem odnosu do te države in do Slovenije, za katero igra. "Nemčiji se moram zahvaliti za skoraj vse. A imam še družino v Sloveniji, s katero imamo zelo tesne stike. Vsi naši družinski člani imamo slovenski potni list in jasno je bilo, da bom igral za Slovenijo," je za spletno stran kluba pojasnil Kampl in postregel še z zanimivostjo, ki kaže, kako povezana je njegova družina: "Mama je pri 50 letih naredila vozniški izpit, samo zato, da me je lahko vozila na treninge."

Borussia, ki je po polovici nemškega prvenstva na zelo skromnem 17. mestu in s tem prvič po dolgih desetletjih na mestih, ki pomenijo neposreden izpad v drugo ligo, bo v Španiji na pripravah ostala do 18. januarja. Spomladanski del nemškega prvenstva se bo začel 31. januarja, Borussia se bo pomerila s tretjeuvrščenim Bayerjem iz Leverkusna.