porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Magazin

Keanu Reeves se bo spet izmikal kroglam: prihaja Matrica 4

Deli na:
Keanu Reeves se bo spet izmikal kroglam: prihaja Matrica 4

Prizor iz Matrice (1999). - Foto: arhiv Reporterja

Filmska trilogija Matrica bo dobila še četrti del. V glavni vlogi bo ponovno zaigral Keanu Reeves, režija pa bo ponovno v rokah Lane Wachowski, ki bo sodelovala tudi kot scenaristka in producentka, so po pisanju tujih tiskovnih agencij sporočili iz studia Warner Bros.

Predsednik Warner Bros Pictures Toby Emmerich je četrti del znanstvenofantastične zgodbe z Neom in Trinity napovedal v torek in izrazil navdušenje nad ponovnim sodelovanjem z Lano Wachowski. "Lana je resnična vizionarka - edinstvena in izvirno kreativna filmska ustvarjalka," je dodal.

Pri ustvarjanju scenarija bosta z Lano Wachowski sodelovala še Aleksandar Hemon in David Mitchell, pri produkciji pa bo sodelovala z avstralskim producentom Grantom Hillom.

Pri Warner Bros po pisanju francoske tiskovne agencije AFP niso natančneje pojasnili, ali bo novi film neposredno nadaljevanje trilogije. Tudi datum izida novega filma ni znan.


Lana Wachowski je s sestro Lilly sodelovala pri pisanju scenarijev in režiji vseh treh filmov iz franšize. "Mnoge ideje o naši resničnosti, ki sva jih z Lilly raziskovali pred 20 leti, so danes še bolj relevantne," je njene besede povzela AFP. "Zelo sem vesela, da so ti liki znova v mojem življenju in hvaležna za novo priložnost za sodelovanje s svojimi briljantnimi prijatelji," je dodala.

V vlogi Trinity se bo po pisanju AFP ponovno vrnila Carrie-Anne Moss.

Prvi film Matrica je premiero doživel leta 1999. Tedaj je v prinesel 460 milijonov, celotna franšiza pa je na globalni ravni v blagajne prinesla 1,6 milijarde dolarjev. Filmska trilogija obsega filme Matrica, Matrica Reloaded (2003) in Matrica Revolucija (2003).

loading...
Loading...