Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Katanec: Zadovoljen bi bil s točko

Deli na:
Katanec: Zadovoljen bi bil s točko

Foto: Bobo

Slovenska nogometna reprezentanca je v Baslu preizkusila zelenico, na kateri se bo v soboto ob 20.45 pomerila s Švico v okviru kvalifikacij za Euro 2016. Selektor Srečko Katanec pravi, da ne bo lahko, zadovoljen pa bi bil s točko.

"Vemo, da nam ne bo lahko. Poskusili se bomo predstaviti v najboljši luči in iztržiti pozitiven rezultat," je uvodoma dejal Katanec.

"Pozitiven rezultat bo ob takšni reprezentanci, kot je Švica, tudi točka. Švica je reprezentanca, ki jo zelo spoštujem, po moje je ena močnejših reprezentanc v Evropi. Druge izbrane vrste se spreminjajo, njihova se malo. Nimajo več najmlajših igralcev, dolga leta so skupaj, tako da bo točka zelo pozitiven rezultat. Ta pa pride na takšen ali drugačen način. Tudi na prvi tekmi se je videlo, da tisti, ki igra lepši in boljši nogomet na oko, ne nujno zmaga, upam, da bo jutri tako," je še povedal slovenski selektor.

Kako pa komentira švicarske izjave, da si želijo in pričakujejo zmago z dvema zadetkoma razlike, s čimer bi si praktično zagotovili drugo mesto v skupini?

"Želijo si, igrajo doma, kar je popolnoma normalno. Mi pa bomo skušali njihove namere preprečiti. Tudi njihovi 'štoperji' niso stoodstotni, kar gotovo skrbi švicarskega selektorja. Ampak vemo, kaj se dogaja z njihovimi igralci, jutri je na sporedu teh 90 minut, kaj se bo zgodilo, pa bomo videli po tekmi. Želimo si igrati dober nogomet," je še povedal Katanec.

Ta bo na zelenico od uvodne minute bržčas poslal naslednje igralce: Samir Handanović, Andraž Struna, Branko Ilić, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Dalibor Stevanović, Jasmin Kurtić, Kevin Kampl, Valter Birsa, Josip Iličić in Milivoje Novaković.

Švicarji, doslej so prodali 25.000 vstopnic za tekmo na stadionu s kapaciteto 37.500, v prodaji pa bodo še na dan tekme, na drugi strani so tudi zelo motivirani, saj bi jim - tako kot Slovencem - zmaga pomenila velik korak k uvrstitvi na prvenstvo stare celine, ki ga bo prihodnje leto gostila Baslu sosednja Francija.

"Zelo pomembna tekma za nas in za tekmeca. Biti moramo še boljši kot v Mariboru, prepričani smo, da bomo s pomočjo gledalcev slavili želeno zmago. Moramo pa biti konkretnejši kot v Mariboru," je dejal švicarski selektor Vladimir Petković, ki si želi zmago z dvema goloma razlike, saj bi to pomenilo prednost za njegovo reprezentanco v medsebojnih dvobojih s Slovenijo (slednja je v Ljudskem vrtu zmagala z 1:0; op. STA).

"Slovenija ni prišla izgubit, ampak dobro igrat. Morali se bomo potruditi, tako kot se bomo morali tudi v Londonu. Bomo pa morali izkoristiti priložnosti, ki smo jih v Ljudskem vrtu imeli veliko, pa jih nismo," pa je dejal Ricardo Rodriguez.

Petković bo po informacijah švicarskih kolegov igral z vratarjem Yannom Sommerjem, branilci Stephanom Lichtsteinerjem, Fabianom Schärjem, Timmom Klosejem in Ricardom Rodriguezom, vezisti Valonom Behramijem, Xherdanom Shaqirijem, Gökhanom Inlerjem, Granitom Xhako in Admirjem Mehmedijem ter napadalcem Harisom Seferovićem.