Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kar 35 ukrajinskih nogometnih klubov obtoženih krojenja izidov

Deli na:
Kar 35 ukrajinskih nogometnih klubov obtoženih krojenja izidov

Foto: Dreamstime

Ukrajinske oblasti so razkrile, da je kar 35 ukrajinskih nogometnih klubov obtoženih krojenja izidov na tekmah, s čimer naj bi vpleteni na leto zaslužili na milijone ameriških dolarjev. Kar dve tretjini vseh profesionalnih klubov v Ukrajini naj bi bilo vpletenih, tudi nekateri iz prve lige, piše v policijskem poročilu.

Kot je dejal ukrajinski notranji minister Arsen Avakov, "so bili v delovanje vpleteni tako predsedniki klubov, nekdanji in zdajšnji igralci, sodniki trenerji, kot tudi organizacije", niso pa klubi v poročilu poimensko navedeni, tako da suma sodelovanja najuspešnejših klubov, to sta Dinamo Kijev in Šahtar Donjeck, poročilo ne razkriva.

So pa oblasti skrbno zabeležile sodelovanje kar 320 posameznikov v 57 primerih. Prireditelji naj bi po Avakovem mnenju s stavami na azijskih trgih zaslužili približno 4,2 milijona evrov na vnaprej odločenih tekmah ukrajinskih klubov.

Namestnik glavnega direktorja ukrajinske policije Igor Kupranec je medijem razkril, da aretacij osumljenih še niso opravili. Za te se mora odločiti državni tožilec, potem ko bo zbral dovolj dokazov za sestavo obtožnic.

Omenjeno razkritje je prišlo na dan le nekaj dni pred finalom letošnje lige prvakov, tekmo med madridskim Realom in Liverpoolom bo v soboto gostila prav ukrajinska prestolnica Kijev. Ukrajina se sicer ni uvrstila na svetovno prvenstvo, ki se prihodnji mesec začenja v Rusiji.