madelaine petsch Odkrito.si

Madelaine Petsch: Mučili so jo napadi panike

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

poplave, vuzenica Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sobotna neurja: zalite hiše, toča...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Magazin

Kaos v nogometni Boliviji, Portugal le ni selektor

Deli na:
Kaos v nogometni Boliviji, Portugal le ni selektor

Foto: Reuters

Potem ko je pred dnevi na stolček bolivijske izbrane vrste sedel Španec Miguel Angel Portugal, se je zdaj mora spet posloviti od komaj pridobljene službe. Bolivijska nogometna zveza je namreč sporočila, da je na njegovo mesto imenovala enega od preostali osmih kandidatov, ki so se potegovali za selektorsko mesto, Julia Cesarja Baldiviesa.

V Boliviji so iskali oziroma iščejo naslednika nekdanjega stratega Mauricio Soria, ki je odstopil po južnoameriškem prvenstvu.

A za razumevanje precejšnjega kaosa na bolivijski zvezi je potrebno dodati še, da je bil Baldavieso, nekdanji nogometaš Bolivije - igral je tudi na SP leta 1994 v ZDA - pravzaprav šele tretja izbira. Po nezaupnici Portugalu so se v zvezi ogreli za Eduarda Villegasa, ki pa mu klub Bolivar ni dovolil, da bi vodil še reprezentanco. Zdaj bo bolivijski nogomet reševal Baldivieso, je sporočil predsednik zveze Marco Ortega.

Res pa je, da bodo imeli Bolivijci težave pri delovanju zveze - krovna južnoameriška nogometna organizacija Conmebol namreč novega vodstva na čelu z Ortego ne priznava, ker je prejšnje vodstvo s starim predsednikom Carlosom Chavezom vpleteno v še neraziskan korupcijski škandal.

V Boliviji bodo morali stvari postaviti na svoje mesto najpozneje do 9. oktobra, ko ekipo čaka prva kvalifikacijska tekma z Urugvajem za SP leta 2018.

Loading...