požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kaos v nogometni Boliviji, Portugal le ni selektor

Deli na:
Kaos v nogometni Boliviji, Portugal le ni selektor

Foto: Reuters

Potem ko je pred dnevi na stolček bolivijske izbrane vrste sedel Španec Miguel Angel Portugal, se je zdaj mora spet posloviti od komaj pridobljene službe. Bolivijska nogometna zveza je namreč sporočila, da je na njegovo mesto imenovala enega od preostali osmih kandidatov, ki so se potegovali za selektorsko mesto, Julia Cesarja Baldiviesa.

V Boliviji so iskali oziroma iščejo naslednika nekdanjega stratega Mauricio Soria, ki je odstopil po južnoameriškem prvenstvu.

A za razumevanje precejšnjega kaosa na bolivijski zvezi je potrebno dodati še, da je bil Baldavieso, nekdanji nogometaš Bolivije - igral je tudi na SP leta 1994 v ZDA - pravzaprav šele tretja izbira. Po nezaupnici Portugalu so se v zvezi ogreli za Eduarda Villegasa, ki pa mu klub Bolivar ni dovolil, da bi vodil še reprezentanco. Zdaj bo bolivijski nogomet reševal Baldivieso, je sporočil predsednik zveze Marco Ortega.

Res pa je, da bodo imeli Bolivijci težave pri delovanju zveze - krovna južnoameriška nogometna organizacija Conmebol namreč novega vodstva na čelu z Ortego ne priznava, ker je prejšnje vodstvo s starim predsednikom Carlosom Chavezom vpleteno v še neraziskan korupcijski škandal.

V Boliviji bodo morali stvari postaviti na svoje mesto najpozneje do 9. oktobra, ko ekipo čaka prva kvalifikacijska tekma z Urugvajem za SP leta 2018.