peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Magazin

Kaos v nogometni Boliviji, Portugal le ni selektor

Deli na:
Kaos v nogometni Boliviji, Portugal le ni selektor

Foto: Reuters

Potem ko je pred dnevi na stolček bolivijske izbrane vrste sedel Španec Miguel Angel Portugal, se je zdaj mora spet posloviti od komaj pridobljene službe. Bolivijska nogometna zveza je namreč sporočila, da je na njegovo mesto imenovala enega od preostali osmih kandidatov, ki so se potegovali za selektorsko mesto, Julia Cesarja Baldiviesa.

V Boliviji so iskali oziroma iščejo naslednika nekdanjega stratega Mauricio Soria, ki je odstopil po južnoameriškem prvenstvu.

A za razumevanje precejšnjega kaosa na bolivijski zvezi je potrebno dodati še, da je bil Baldavieso, nekdanji nogometaš Bolivije - igral je tudi na SP leta 1994 v ZDA - pravzaprav šele tretja izbira. Po nezaupnici Portugalu so se v zvezi ogreli za Eduarda Villegasa, ki pa mu klub Bolivar ni dovolil, da bi vodil še reprezentanco. Zdaj bo bolivijski nogomet reševal Baldivieso, je sporočil predsednik zveze Marco Ortega.

Res pa je, da bodo imeli Bolivijci težave pri delovanju zveze - krovna južnoameriška nogometna organizacija Conmebol namreč novega vodstva na čelu z Ortego ne priznava, ker je prejšnje vodstvo s starim predsednikom Carlosom Chavezom vpleteno v še neraziskan korupcijski škandal.

V Boliviji bodo morali stvari postaviti na svoje mesto najpozneje do 9. oktobra, ko ekipo čaka prva kvalifikacijska tekma z Urugvajem za SP leta 2018.

loading...
Loading...