Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Mary Ashford Barbara Forrest mysteriesunsolved Odkrito.si

Srhljiva podobnost nepojasnjenih umorov - z ...

Tadej pogačar Njena.si

Tadej Pogačar svojo Urško ljubi že tri leta

Magazin

Kako so se povezali otroci in odrasli

Deli na:
Kako so se povezali otroci in odrasli

Odrasli in otroci so združili moči in veselo ustvarjali - Foto: ZLU

Zasavska ljudska univerza (ZLU) in Vrtec Zagorje sta bila vključena v dvoletni projekt Erasmus+ z naslovom "Verižni eksperiment v vrtcu", ki ga koordinira Ljudska univerza Jesenice. Poleg Slovenije sodelujejo še partnerji s Hrvaške, Italije in Poljske. Namen projekta je bil zagotoviti razvoj osnovnih tehničnih in znanstvenih spretnosti že pri predšolskih otrocih in z medgeneracijskim učenjem spodbuditi zanimanje mladih za tehnične poklice.

Verižni eksperiment, ki si ga lahko ogledate na kratkem video posnetku, je še ena uspešno zaključena zgodba, v kateri so povezali dve navidez nezdružljivi področji: izobraževanje odraslih in predšolsko vzgojo.

Po besedah direktorice ZLU Polone Trebušak, gre za izjemno medgeneracijsko sodelovanje, v katerem so starejši prostovoljci z otroki, vzgojitelji in strokovnimi delavci ZLU dve leti gradili različne verižne člene, skupaj raziskovali tehnične zakonitosti, jih učili praktičnih veščin, kot so žaganje, zabijanje žebljev, merjene in še kaj ter tako predajali znanje in izkušnje. "Otroci pa so nas vse skupaj učili in naučili, kako deluje današnji svet,"  nam pove Trebušakova in za konec doda še: "Tako smo povezali strast do učenja, tehnike, rudarske kulturne dediščine z otroško igrivostjo in radovednostjo. Predvsem pa smo razbijali stereotipe kdo, kdaj in na kakšen način sodi v vrtec. Verižni eksperiment ostaja  še vedno del redne dejavnosti v Vrtcu Zagorje ob Savi."

Loading...