Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kako so se povezali otroci in odrasli

Deli na:
Kako so se povezali otroci in odrasli

Odrasli in otroci so združili moči in veselo ustvarjali - Foto: ZLU

Zasavska ljudska univerza (ZLU) in Vrtec Zagorje sta bila vključena v dvoletni projekt Erasmus+ z naslovom "Verižni eksperiment v vrtcu", ki ga koordinira Ljudska univerza Jesenice. Poleg Slovenije sodelujejo še partnerji s Hrvaške, Italije in Poljske. Namen projekta je bil zagotoviti razvoj osnovnih tehničnih in znanstvenih spretnosti že pri predšolskih otrocih in z medgeneracijskim učenjem spodbuditi zanimanje mladih za tehnične poklice.

Verižni eksperiment, ki si ga lahko ogledate na kratkem video posnetku, je še ena uspešno zaključena zgodba, v kateri so povezali dve navidez nezdružljivi področji: izobraževanje odraslih in predšolsko vzgojo.

Po besedah direktorice ZLU Polone Trebušak, gre za izjemno medgeneracijsko sodelovanje, v katerem so starejši prostovoljci z otroki, vzgojitelji in strokovnimi delavci ZLU dve leti gradili različne verižne člene, skupaj raziskovali tehnične zakonitosti, jih učili praktičnih veščin, kot so žaganje, zabijanje žebljev, merjene in še kaj ter tako predajali znanje in izkušnje. "Otroci pa so nas vse skupaj učili in naučili, kako deluje današnji svet,"  nam pove Trebušakova in za konec doda še: "Tako smo povezali strast do učenja, tehnike, rudarske kulturne dediščine z otroško igrivostjo in radovednostjo. Predvsem pa smo razbijali stereotipe kdo, kdaj in na kakšen način sodi v vrtec. Verižni eksperiment ostaja  še vedno del redne dejavnosti v Vrtcu Zagorje ob Savi."