viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Valter Kramar, Mojca Mavec, Ratatujci 1png Njena.si

Mojca Mavec zdaj z bivšim možem Ane Roš

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jure Zdovc: Verjamem v vseh 13 igralcev

Deli na:
Jure Zdovc: Verjamem v vseh 13 igralcev

Foto: Bobo

Slovenska košarkarska reprezentanca je vstopila v zadnjo fazo priprav pred evropskim prvenstvom, ki se bo v Zagrebu začelo 5. septembra. Jutri v Stožicah in v soboto v Banja Luki jo čakata zadnji dve prijateljski tekmi - obe proti aktualnim svetovnim podprvakom Srbom.

Obe reprezentanci sta trenutno v dobri formi; Slovenija je dobila zadnje tri tekme na turnirju v Kopru, Srbija pa ima niz šestih zmag, saj je v pripravah izgubila le eno tekmo. Za obe ekipi bosta to zadnji dve preizkušnji pred evropskim prvenstvom, ki ga bosta začeli v Zagrebu proti Hrvaški oziroma v Berlinu s Španijo.

Trener Srbije Aleksandar Đorđević je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal, da se njegova ekipa zaradi težkega razporeda v predtekmovanju (Španija, Nemčija, Turčija, Italija, Islandija) pripravlja nekoliko drugače, kot če bi morala vrhunec tempirati za konec prvenstva. "Vsekakor nas čakata dve težki tekmi proti reprezentanci, kateri je trener Jure Zdovc že vtepel svojo miselnost in ki ima nekaj odličnih posameznikov ter velik ekipni duh," je dodal Đorđević, ki prav danes praznuje svoj 48. rojstni dan.

Dobrega pol leta starejši selektor Slovenije Jure Zdovc pravi, da si želi dveh zmag, saj visoko ceni Srbijo in jo uvršča v najožji krog kandidatov za zlato medaljo na eurobasketu, hkrati pa opozarja, da evforija ni vedno dobra in da imajo lahko tudi porazi v pripravah svojo korist. "Imamo nekaj igralcev, ki se prehitro zadovoljijo in mislijo, da so že vse naredili. Vedeti moramo, da te tekme v pripravah nič ne pomenijo, tudi ti dve s Srbijo. Šteje le Zagreb!," pravi Jure Zdovc.

"Najbolj pomembno je, da sem začel verjeti v vseh trinajst igralcev, kar pomeni, da če nekdo ni v ritmu, da ni razpoložen, lahko dam brez skrbi drugega na parket. Po tekmah s Srbijo nas čaka še nekaj dni treningov v Čatežu, kjer bomo pilili taktične zamisli, predvsem tiste, ki jih skrivamo na prijateljskih tekmah," dodaja Zdovc.

Po odličnih igrah Slovenije na turnirju Adecco, kjer so 'junaki' med drugim premagali tudi močno vrsto Italije, so narasli apetiti slovenske javnosti, posledično pa tudi zanimanje za zadnjo tekmo slovenske reprezentance pred domačm občinstvom. Vstopnice od 10 do 17 evrov so še na voljo.

Glede na to, da ima Srbija odlično reprezentanco (Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica, Nemanja Nedović, Nenad Krstić) in v Sloveniji tudi veliko privržencev bo na tribunah zagotovo glasno.

"Lepo bo spet igrati pred polnimi tribunami v Stožicah, tako kot nekoč na evropskem prvenstvu 2013. Tedaj je publika pokazala, da je lahko naš šesti igralec in upam, da bo tudi v četrtek, saj vem, da bo na tribunah veliko srbskih navijačev," meni prvi zvezdnik slovenske reprezentance Zoran Dragić.

Tekma v Stožicah se bo začel ob 20.05 s televizijskim prenosom na TV Slovenija.