pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jedilniško pohištvo za vsak dom

Deli na:
Jedilniško pohištvo za vsak dom

Prostor v katerem se radi zbirajo vsi družinski člani, nemalokrat se sprejemajo gostje in v katerem se praznujejo pomembni dogodki. Prostor v katerem se okušajo različne kulinarične mojstrovine. Sedaj zagotovo veste, da so to jedilnice.

Jedilnica je pravzaprav osrednji prostor in jo je zato treba urediti s posebno pozornostjo, preučiti značilnosti kosov pohištva in njihov funkcionalni namen.

Klasična izbira je nakup jedilnega kompleta, kjer so miza in stoli izdelani iz istega materiala, so enakega sloga in v harmoničnih odtenkih.

Moderno pohištvo za jedilnice

Moderne jedilnice? Ali klasične? Katere druge? Katere zahteve mora pravzaprav izpolnjevati jedilniško pohištvo? Zagotovo so to udobni, funkcionalni in ergonomski elementi, ki se med seboj kombinirajo, se harmonično prilegajo notranjosti in pripomorejo k prijetnemu domačemu vzdušju. To je namen vsake jedilnice, ne glede na slog, katerega izberete.

Vsi kosi pohištva, ki sestavljajo jedilnico morajo izpolnjevati nekatere zahteve. Med zahtevami je varnost, pri čemer je pomemben tudi material iz katerega je jedilnica oziroma so njeni elementi izdelani. Moderne jedilnice niso samo na videz privlačne, pač pa tudi praktične. Namreč, enostavna nega, vzdržljivost in enostavna uporaba so pomembni, glede na to, da se pohištvo uporablja vsakodnevno. Moderno pohištvo za spalnice je zelo estetsko in pomaga ustvariti vzdušje domačega udobja, medtem, ko so vsi elementi usklajeni. Edinstvene harmonične kombinacije bodo ugajale očesu, razni detajli bodo poudarili visokotehnološki slog.

Pohištvena industrija ponuja toliko možnosti, da se lahko zmede celo nekdo, ki je bil popolnoma prepričan v svojo odločitev.  Izberite kakovosten material, upoštevajte velikost in predvsem poskrbite za funkcionalnost.

Jedilne mize in stoli

Širok izbor pohištva za jedilnico, obilica različnih materialov, velikosti in barv vam omogoča, da opremite funkcionalen prostor in ustvarite harmonično razpoloženje. Jedilniške mize in jedilniški stoli so pravzaprav glavni deli jedilnice.

Obstaja na desetine možnosti za izbiro jedilne mize in stolov. Če želite ustvariti ergonomsko in praktično notranjost, se morajo jedilniški stoli skladati s preostalo notranjostjo kuhinje. Material in oblika naj ne odstopata od istega stila. Na primer, miza in stoli v klasičnem slogu se ne kombinirajo s svetlimi barvami. Če imate raje moderno, se odločite za svetlo mizo z ravnimi vogali. Veliko vlogo pri izbiri ima tudi velikost mize in oblika.

Okrogle jedilne mize

Pri izbiri oblike vas lahko vodijo različni kriteriji. Nekateri so pozorni na splošni slog in barve, drugi na praktičnost. Zelo pomembno vlogo ima oblika mize.

Okrogle jedilniške mize so vedno elegantna izbira. Okrogle jedilne mize so tako primerne za slog sodobne klasike, vse več tudi moderne. So tudi enostavne in priročne,  praktično se jih lahko postavi v majhne prostore. Veljajo za varne in so velikokrat izbira posameznikov, ki imajo majhne otroke, saj je odsotnost ostrih vogalov dejavnik dodatne varnosti.

Raztegljive jedilne mize

V kolikor imate na voljo več prostora in potrebujete več stolov, so odlična izbira raztegljive jedilniške mize.

Raztegljive jedilne mize zagotavljajo dodaten prostor, kadar pa ta ni potreben, se enostavno zložijo. Nikoli ne gredo iz mode in so pravzaprav pogosto luksuzna izbira. Resda zavzamejo več prostora, ko so raztegnjene a hkrati ga enako toliko zagotavljajo. Če želite hkrati zadovoljiti okus in željo po razkošju, izberite zložljiv model jedilne mize.