nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

profimedia-0487110156 Svet24.si

Prav so imeli tisti, ki so trdili, da je zanjo ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

jansa kmetic-pl Reporter.si

Tako Janševa strankarska trobila na skrajno ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

Veronika Strnad Odkrito.si

Veronika Strnad - Ni je težko nasmejati

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Japonci šokirani ob napadih podivjanih opic: poškodovanih že več kot 40 ljudi

Deli na:
Japonci šokirani ob napadih podivjanih opic: poškodovanih že več kot 40 ljudi

Rdečelični makaki med hranjenjem - Foto: Wikimedia

Lokalne oblasti v mestu Yamaguchi na Japonskem so danes sporočile, da se soočajo z nenavadnim valom napadov japonskih rdečeličnih makakov. Opice so v mestu na zahodu Japonske od 8. julija lažje poškodovale približno 40 ljudi, tako odrasli kot otroci so poročali o praskah in ugrizih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Japonski makaki so sicer pogosto prisotni v večjem delu države, tudi na poseljenih območjih, ob tem pa ponekod občasno povzročijo veliko škode, saj jedo kmetijske pridelke in celo vstopajo v hiše.

"Vse mesto Yamaguchi je obdano z gorami, zato opice niso redkost," je za AFP povedal uslužbenec mestnega oddelka za kmetijstvo, ki ni želel navesti svojega imena. "Vendar pa je redko, da bi v kratkem času videli toliko napadov," je dodal.

Poškodbe so bile do zdaj večinoma blage, vendar bodo oblasti zdaj uporabile uspavalne pištole, potem ko s pastmi, ki so jih nastavile, niso uspele ujeti nobenega od nadležnih primatov. "Sprva so napadali le otroke in ženske, v zadnjem času so tarče tudi starejši ljudje in odrasli moški," je še dejal lokalni uradnik.

V mestu Yamaguchi niti niso prepričani, ali so napadi delo več opic, ali bi lahko šlo za eno samo agresivno posamezno žival. V nekaterih primerih so opice ljudi napadle kar na njihovih domovih, potem ko so odprle drsna vrata ali vstopile skozi okna.

Mestni uradniki in policija v mestu patruljirajo od prvih napadov okoli 8. julija, vendar jim še ni uspelo ujeti nobene opice. V zadnjih tednih se je zgodba na Japonskem znašla v središču pozornosti, potem ko so lokalni prebivalci večkrat poročali o napadih.