Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Jakne za hladnejše mesece

Deli na:
Jakne za hladnejše mesece

Jesen je tu, zima je za vogalom in poletna oblačila gredo v omare, garderobo pa bo treba osvežiti za novo sezono. Če iščete jakno za prihajajočo jesen/zimo, preverite, kaj vam zapoveduje letošnja moda.

Če se odločite za bolj uglajen videz, ne morete zgrešiti s klasično obleko, a v bolj živahnih tkaninah – nič več gladke enobarvne monotonije, temveč drznejši vzorci: črte, karo in še kaj vam ponujajo moška moda za hladnejšo sezono. Ne bojte se žameta ali vzorcev, ki na prvi pogled ne sodijo skupaj.

Eksperimentirajte z jesenskimi in zemeljskimi odtenki. Nežna modra, temno zelena ali prebliski bordojsko rdeče barve lahko popestrijo jesensko/zimski videz. Drznejša izbira so vojaški/kamflažni vzorci, a v bolj vpadljivih barvah, kot sta denimo rdeča ali modra. Med dodatki že nekaj let popularni šali tudi to sezono ostajajo v igri, aktualne pa so še naramne torbe in starinske ure. Nogavice se bodo videle, zato naj ne bodo enobarvne, temveč si dajte duška z izbiro karirastih vzorcev in barv.

Na splošno je v tej sezoni aktualen jeans, ki je eden od trendov ne samo letošnje jeseni, temveč kar leta 2019. Jakna ali celo »kanadski smoking«, kot pravijo jeansu od glave do peta, je torej dobra izbira. Ob tanjših jaken za zgodnjo jesen do robustnejših, podloženih kosov za hladnejše dni, na voljo imate izdaten nabor jeansa, za nameček poleg klasične modre še v drugih barvah. Črna, olivno zelena, rumena, pa sprani jeans različnih barv, izbira je bogata.

Modni strokovnjaki sicer priporočajo tudi mešanico sproščeno krojenih kosov in športnih oblačil – kombinirajte denimo kavbojke ali kake druge nefomalne hlače z bolj športno, vojaško ali za prosti čas primernejšo jakno.

Ste se končno odločili za usnje? Usnjene jakne v plejadi barv, od klasične črne preko vseh vrst rjave do živahnih rdečih odtenkov se nosijo tudi to jesen in zimo. Spet v različnih izpeljankah, od zapetih bomber jaken klasičnih rokerskih krojev. Z dodatkom kapuca jakna dobi dodatno funkcionalnost in videz.

Prešite jakne so sodobna klasika. Tudi to zimo vas bodo grele in vas varno in toplo pripeljale skozi hladnejše mesece. Puhovke so za marsikoga kontroverzen kos oblačil, a ne ozirajte se ne zmrdovanje snobov: so udobne, zanesljive in tudi trendovske.

Jakne s kapuco, preprosto ali s krzneno obrobo, so praktične in moderne. Parka ni več le jakna za nepredvidljive vremenske razmere, temveč je vsakdanji kos oblačila, ki vam lahko služi v zasneženem gozdi ali med potikanjem po mestu.

Nekateri tipi jaken so bolj oprijeti, zato modni strokovnjaki že zaradi praktičnosti odsvetujejo preveč debele ali ohlapne spodnje kose oblačil. Srajca ali oprijet pulover sta dobra izbira, rustikalne pletenine niti ne.