horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Magazin

Jakna YSL po navdihu van Goghovih Sončnic prodana za rekordni znesek

Deli na:
Jakna YSL po navdihu van Goghovih Sončnic prodana za rekordni znesek

Foto: Christie's

Ženska jakna, ki so jo pri modnemu mogotcu Yvesu Saint Laurent (YSL) ustvarili z mislijo na Sončnice nizozemskega umetnika Vincenta van Gogha, je bila v sredo na dražbi prodana za 382.000 evrov, kar je rekorden znesek za kos, podpisan z imenom francoskega oblikovalca. Jakno je kupila Narodna galerija Victoria iz avstralskega Melbourna.

Za žensko jakno s sončnicami, ki jo je nekoč na modni brvi predstavila tudi manekenka Naomi Campbell, so si pri avkcijski hiši Christie's obetali med 80.000 in 120.000 evri, na koncu pa so jo prodali za rekorden znesek, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

Posebnost svetle jakne, v pretežno rumenih in oranžnih odtenkih, je, da so za detajle na njej pri specializiranem podjetju Maison Lesage porabili več kot 600 ur ročnega dela, piše na spletni strani Muzeja Yves Saint Laurent.

Jakna je bila del oblikovalčeve spomladansko-poletne kolekcije iz leta 1988, izdelali pa so zgolj štiri tovrstne kose. Omenjena kolekcija je vključevala tudi podobno ustvarjeno žensko jakno, ki se je naslanjala na drugo slovito van Goghovo delo na temo cvetlic - Irise. Modro-violično jakno, ki je pripadala eni najbogatejših žensk na svetu, podjetnici libanonskega porekla Mouni Ayoub, so januarja na dražbi prodali za 175.500 evrov, je še navedla AFP.

Yves Saint Laurent, ki je umrl leta 2008, je v katalogu za pariško razstavo v letu 2004 zapisal: "Od nekdaj občudujem slikarstvo, zato je naravno, da navdihuje moje kreacije."

loading...
Loading...