Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Iztok Puc in Rolando Pušnik nova člana Hrama športnih junakov

Deli na:
Iztok Puc in Rolando Pušnik nova člana Hrama športnih junakov

Foto: Arhiv Reporterja

Nekdanja rokometaša Iztok Puc (foto) in Rolando Pušnik sta nova člana Hrama športnih junakov Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS). Pridružila sta se 52 legendarnim slovenskim športnicam in športnikom, ki so v hramu; avgusta lani so bili kot zadnji imenovani nogometaš Srečko Katanec, košarkar Jure Zdovc in alpski smučar Rok Petrovič.

Pušnik, sedaj trener v Katarju, je pokal za umestitev v hram prejel včeraj med slovenskim rokometnim superpokalom v Portorožu, namesto pokojnega Puca pa je priznanje prevzel njegov sin Borut, ki trenira tenis. Priznanji je podelil nekdanji namiznoteniški igralec Edvard Vecko, že član hrama.

DŠNS je s Hramom športnih junakov začel leta 2011, ko je kot prva na prireditvi Športnik leta vanj uvrstilo telovadca Leona Štuklja in Miroslava Cerarja, najboljša slovenska športnika prejšnjega stoletja. Naslednje leto je mesto v hramu našlo 19 športnikov, ki so nastopali do sredine sedemdesetih let minulega stoletja, leta 2013 pa osemindvajseterica, ki je nastopala do osamosvojitve Slovenije, zadnja med njimi je bila nekdanja izjemna alpska smučarka Mateja Svet.

Hram domuje v ljubljanskih Stožicah, kjer so v zelenem ringu dvorane športniki ovekovečenimi s fotografijami in osnovnimi podatki na velikih panojih. S tem želi DŠNS ohraniti tudi rekvizite in druge športne predmete, s katerimi so bili povezani slovenski športniki, ter športne zgodovinske dogodke, tudi iz člankov in prispevkov že upokojenih novinarskih kolegov in drugih. Zato bo skušalo s partnerji doseči tudi, da bi zaživel Muzej športa v obliki, ki si ga slovenski šport zasluži. Ta čas ni urejen niti njegov pravni status.