severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

orehovlje, uhajanje plina Svet24.si

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Magazin

Italijani v krizi manj posegajo po tipičnih živilih

Deli na:
Italijani v krizi manj posegajo po tipičnih živilih

Foto: Arhiv Reporterja

Italijanska kuhinja, ki slovi po uporabi sadja, zelenjave, rib, olivnega olja in vina, velja za eno najbolj zdravih na svetu. A v krizi vse manj Italijanov uživa to sredozemsko hrano. Pri združenju kmetijskih proizvajalcev Coldiretti ugotavljajo, da se je prodaja številnih tipičnih italijanskih izdelkov v zadnjih letih drastično zmanjšala.

Tako je poraba olivnega olja v minulih letih upadla za 25 odstotkov in znaša 9,2 kilograma na osebo letno, poraba svežega sadja in zelenjave pa se je zmanjšala za sedem odstotkov na 130 kilogramov na osebo, po poročanju nemške tiskovne agencije dpa ugotavlja Coldiretti.

Italijani pojedo tudi manj testenin, ki veljajo za enega glavnih živil v Italiji. Kljub temu pa ostaja poraba testenin v Italiji s 26 kilogrami na osebo na leto med najvišjimi. V primerjavi z Nemčijo denimo je ta kar petkrat višja, še navaja dpa.

loading...
Loading...