900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Islandci zmagali na Nizozemskem, Hrvati le remizirali v Azerbajdžanu

Deli na:
Islandci zmagali na Nizozemskem, Hrvati le remizirali v Azerbajdžanu

Foto: Reuters

Nizozemski nogometni reprezentanci v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 še vedno ne steče po željah. V nogometnem svetu ena uglednejših reprezentanc je doma klonila proti Islandiji z 0:1 in ostaja šele na tretjem mestu v skupini A za Islandci in Čehi.

Tokrat je igralce v oranžnih dresih pokopal Gylfi Sigurdsson po uspešno izvedeni enajstmetrovki v 51. minuti. Že v prvem polčasu so gostitelji ostali na igrišču le z deseterico po izključitvi Bruna Martinsa Indija. V tej skupini so sicer še Čehi z 2:1 ugnali Kazahstan, Turčija in Latvija pa sta se razšli brez zmagovalca z 1:1.

V skupini B še vedno vodi Wales, ki je tokrat z 1:0 slavil na Cipru, edini gol je prispeval Gareth Bale. Tri točke za Valižani so Belgijci, ki so tokrat s 3:1 odpravili Bosno in Hercegovino. Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne in Eden Hazard z bele točke so bili strelci za domače, za goste, ki so šele peti, pa je bil uspešen Edin Džeko. Tretje mesto v skupini so potrdili Izraelci, ki so s 4:0 odpravili Andoro.

V skupini H pa je Hrvaška presenetljivo igrala le 0:0 v Azerbajdžanu, tako da se je točkovno z njo izenačila Italija, ki se je mučila z Malto. Za zmago z 1:0 pa je zadel Graziano Pelle. Norvežani so tretji z dvema točkama zaostanka za Hrvaško in Italijo, tokrat so z 1:0 zmagali v Bolgariji. Vegard Forren je bil edini strelec.