Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Grški navijači izzivali bosanske nogometaše: "Nož, žica, Srebrenica!"

Deli na:
Grški navijači izzivali bosanske nogometaše: "Nož, žica, Srebrenica!"

Foto: Twitter

Navijači grške nogometne reprezentance so nogometaše BiH izzivali z žaljivim transparentom.

Privrženci grške nogometne reprezentance so med nedeljsko tekmo Grčije ter Bosne in Hercegovine na stadionu v Pireju izobesili transparent z žaljivim geslom "Nož, žica, Srebrenica", ki povzdiguje srbski pokol več kot 8000 muslimanov v Srebrenici leta 1995. Policija je preprečila fizični spopad med navijači obeh reprezentanc.

Na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v Rusiji leta 2018, je izid tekme 1:1 ostal v ozadju zaradi številnih incidentov. Poleg spornega transparenta, ki je bil za vrati BiH, so pred stadionom navijači domačega moštva pretepli trojico navijačev BiH. Ob tem so klicali "Kosovo je Srbija".

Med tekmo so tudi navijači BiH prižgali nekaj bakel na stadionu, pretep z domačimi obiskovalci tekme pa je preprečila policija.

Grški minister za kulturo in šport Georgre Vasiliaidis je po tekmi od vlade v Atenah zahteval, naj nujno obsodi incident s spornim transparentom ter razkrije osebe, ki so prinesle geslo na stadion, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.



Kot so dodali, je zahteval, naj odgovorne kaznujejo z dosmrtno prepovedjo vstopa na športne stadione. Vasiliaidis poslal pismo pristojnim grškim institucijam, v kateri je izpostavil svoje presenečenje zaradi "fašističnega obnašanja na tribunah".

Ocenil je, da gre za neodgovorno obnašanje posameznikov ter da geslo nikakor ne odraža stališča grškega naroda. Med vojno v BiH so bili v srbski vojski tudi prostovoljci iz Grčije, ki so "pomagali svojim pravoslavnim bratom".

Razburljivo je bilo tudi na igrišču. Grčija je zadela za 1:1 v peti minuti sodniškega podaljška, branilec domačega moštva Kiriakos Papadopoulos in napadalec BiH Edin Džeko pa sta dobila rdeča kartona.

Džeko se je po tekmi zahvalil za "gostoljubnost" Grkov ter je dodal, da "komaj čaka" prihod grške reprezentance na tekmo v Zenico.