Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Iphone 7 od danes na voljo tudi v Sloveniji

Deli na:
Iphone 7 od danes na voljo tudi v Sloveniji

Foto: Apple

Applova najnovejša pametna mobilna telefona Iphone 7 in Iphone 7 Plus sta od danes na voljo tudi v Sloveniji. Prav tako od danes sta dostopna tudi v več drugih državah, med drugim v BiH, Hrvaškem, Cipru, Češkem, Grčiji, Islandiji, Madžarskem, Kosovu, Latviji, Malti, Monaku, Poljskem, Rusiji, Saudski Arabiji, Slovaškem.

V največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju Telekom Slovenije bodo s prodajo v vseh njihovih centrih po Sloveniji začeli danes zjutraj, za najbolj neučakane pa sta bila Iphone 7 in Iphone 7 Plus od polnoči dalje na voljo v e-trgovini Telekoma Slovenije.

Ob tem so iz Telekoma še sporočili, da bo sprva količina obeh mobilnikov omejena. Pričakujejo pa, da bo Apple, s katerim ima Telekom Slovenije sklenjeno neposredno pogodbo, dodatne količine dobavil v kratkem.

V spletni trgovini drugega največjega slovenskega mobilnega operaterja Simobil je bil nakup omejenih količin novega Iphona prav tako možen takoj po polnoči. Kupci bodo telefon prejeli na dom v najkrajšem možnem času, odvisno od zalog.

Iphone 7 in 7 Plus sta bila sicer najprej, s 16. septembrom, na voljo v ZDA in še nekaterih drugih državah, kot so Avstralija, Avstrija, Belgija, Kanada, Kitajska, Finska, Francija, Nemčija, Irska, Italija, Japonska, Mehika, Nizozemska, Nova Zelandija, Norveška, Portugalska, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija. Prednaročila so začeli zbirati 9. septembra.

Novi Iphone vpeljuje vrsto izboljšav. Je lažji, z najbolj vzdržljivo baterijo do zdaj ter novim, znatno zmogljivejšim štirijedrnim procesorjem. Prinaša izboljšano kakovost zvoka in uvaja nov priključek za slušalke.

Nova modela nimata več klasičnega priključka za slušalke, te bo mogoče priključiti prek Applovega priključka lightning. Apple bo zato novim mobilnikom poleg slušalk s tovrstnim priključkom Earpods priložil še pretvornik, ki bo omogočil priključitev slušalk s klasičnim priključkom.

Apple je poleg tega razvil tudi nove, brezžične slušalke, ki jih je poimenoval Airpods. Te bodo v Applovi spletni trgovini in Applovih prodajalnah na voljo konec oktobra.

Prenovljeni kameri z optičnim stabiliziranjem slike omogočata kakovostnejše fotografiranje in snemanje. Pomembna izboljšava je vodoodporno ohišje, izboljšana je tudi svetlost zaslona in spremenjen gumb domov, ki se odziva na dotik.