900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Iphone 6s od danes na voljo tudi v Sloveniji

Deli na:
Iphone 6s od danes na voljo tudi v Sloveniji

Foto: Reuters

Najnovejši pametni mobilni telefoni ameriškega proizvajalca Apple so od danes na voljo tudi v Sloveniji. Mobilnika Iphone 6s in Iphone 6s Plus ponujata tako največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije kot drugi največji slovenski mobilni operater Simobil.

Ameriški tehnološki velikan Apple je nova mobilnika predstavil 9. septembra, s prodajo pa je začel 25. septembra, in sicer na devetih trgih, med drugim v ZDA in na Kitajskem.

Z 9. oktobrom je Apple nove mobilnike ponudil na dodatnih 40 trgih, do konca letošnjega leta pa naj bi bili na voljo že na več kot 130 trgih po vsem svetu.

Samo prvi konec tedna po začetku prodaje je prodal rekordnih 13 milijonov novih mobilnikov. Tako uspešnega začetka prodaje v Applu še niso zabeležili, poročajo tuje tiskovne agencije.

Pri predhodnih modelih Iphone 6 in 6 Plus so prvi konec tedna prodali dobrih 10 milijonov primerkov, vendar pa takrat v prvem krogu trgov ni bilo Kitajske.

Po ocenah analitske hiše IHS Technology bo Apple sicer v celotnem letošnjem letu dobavil 236 milijonov mobilnikov Iphone, kar je za 22 odstotkov več kot v predhodnem letu.