Franko Bajc Svet24.si

Zmagovalec šova Kmetija se je iz temnolasca ...

Rod Stewart Svet24.si

Zvezdnik skrivaj premagal raka

vesolje horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: ne bo šlo ne za kazen ne za ...

Davo Karničar Svet24.si

Umrl je Davo Karničar

020mv Odkrito.si

Natalija Gorščak: TV SLO je kot tanker, ki se ...

ajda sitar Njena.si

Malo ljudi ve, a zgodila se je sanjska poroka ...

vatroslav in valentina Njena.si

Vatroslav in Valentina poročena, rodila se jima ...

Magazin

Igralec Ben Foster se je tako poglobil v vlogo Lancea Armstronga, da je jemal doping

Deli na:
Igralec Ben Foster se je tako poglobil v vlogo Lancea Armstronga, da je jemal doping

Foto: Working Title

Na filmska platna prihaja film o padlem šampionu Lanceu Armstrongu, ameriškega kolesarja pa je upodobil Ben Foster (na fotografiji napravljen v kolesarja), ki je vlogo o dopinškem kršitelju vzel nekoliko preveč resno. V intervjuju na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, kjer so film The Program prvič predvajali, je priznal, da je tudi sam jemal prepovedana poživila.

Foster je prepovedana poživila jemal pod nadzorom zdravnika, vse to pa v želji, da se čim bolj vživi v vlogo Armstronga, poroča kolesarski portal cyclingnews.com

"Bolj kot sem raziskoval, bolj kot sem se poglobil, več sem hotel vedeti. To je kompleksna zgodba, kompleksen svet. Doping je vzrok, zakaj je Lance Armstrong zmagal, je pa tudi oblikoval takratno kulturo, to je izoblikovalo tudi njega. Želel sem razumeti - na osebni ravni -, kakšna je ta izkušnja," je povedal Foster.

Novica o Fosterjevem početju je močno razjezila Emmo O'Reilly, eno od najtesnejših članic Armstrongove ekipe, ki je bila med prvimi, ki je razkrila Američanovo početje.

"Resno? Se kdo smeji? Moje življenje je bilo pekel vsa ta leta, da smo očistili šport, ki ga ljubimo, zdaj pa je OK za Bena Fosterja, da se dopingira, da je lahko kot Lance Armstrong? To ni ironija, to je nespoštovanje," je O'Reillyjeva zapisala na družbenem omrežju Twitter.

Filmski Lance Armstrong je sicer znan kot igralec, ki si poglobi v svoje vloge, jemanje prepovedanih poživil je bilo po njegovih besedah "preračunano tveganje". "Ugotovil sem, da poživila delujejo. Lahko kar nadaljuješ in nadaljuješ. Opustiti jih, to je težji del. Tu nastopijo zdravstvene skrbi. Potreboval sem nekaj časa," je dodal Foster.

loading...
Loading...