Revija Reporter
Magazin

"Hvala, fantje"

STA
12 201

14. feb. 2022 18:13 Osveženo: 18:14 / 14. 2. 2022

Deli na:

Čestitke na družbenih omrežjih so se tako kot ob prejšnjih uspehih slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Pekingu zvrstile tudi ob današnji srebrni medalji skakalcev na ekipni tekmi. Petru Prevcu, Timiju Zajcu, Cenetu Prevcu in Lovru Kosu so za srebro čestitali številni zdajšnji in nekdanji športniki, pa tudi politični vrh.

Med prvimi je na Twitterju skakalcem čestital njihov reprezentančni kolega Žiga Jelar, ki ni odšel v Peking. "Hvala, fantje," je preprosto zapisal.

Alpski smučar Štefan Hadalin je medtem izpostavil, da je to že sedma slovenska medalja na igrah v Pekingu, kar je "res spoštovanja vredno".

Tudi kapetan slovenske rokometne reprezentance Jure Dolenec je v svojem tvitu poudaril, da je to že sedma kolajna za slovenske športnike na teh ZOI in dodal: "Bravo, Slovenija!". Čestitkam se je pridružil tudi dobitnik srebrnega odličja iz Rio de Janeira 2016, kajakaš Peter Kauzer.

Skakalcem sta prek Twitterja čestitali tudi košarkarska in odbojkarska zveza Slovenije.

Čestitkam se je prav tako pridružil državni vrh, tudi premier Janez Janša. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je oba brata Prevc, Zajca in Kosa označila za "naše ambasadorje".