mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Hrvaška SDP bi predsednici Kolindi dodelila sredstva za navijaške dejavnosti: Uspešna je samo med navijanjem

Deli na:
Hrvaška SDP bi predsednici Kolindi dodelila sredstva za navijaške dejavnosti: Uspešna je samo med navijanjem

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović na finalu SP v Rusiji. - Foto: Profimedia

Največja hrvaška opozicijska stranka SDP je med včerajšnjo saborsko razpravo o amandmajih na državni proračun za leto 2019 predlagala, da bi uradu hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović podelili dodatnih 20.000 kun (2700 evrov) za "navijaške dejavnosti in pripomočke". Hrvaška vlada je amandma socialdemokratov pričakovano zavrnila.

V SDP so ironično ocenili, da je edina uspešna zunanjepolitična dejavnost Grabar-Kitarovićeve navijanje za hrvaške športnike. Zato so predlagali, da bi iz vladnega urada za šport preusmerili 20.000 kun za navijaške dejavnosti predsednice države.

Zavrnitev amandmaja so ocenili za "zavestno vladno obstrukcijo političnega in zunanjepolitičnega delovanja predsednice". Dodali so še, da se je Grabar-Kitarovićeva izkazala kot uspešna samo med navijanjem, medtem ko so bile ostale njene poteze bile "sramota" ali za Hrvaško ali za HDZ.

V SDP menijo, da vlada s HDZ na čelu z zavračanjem tega amandmaja preprečuje predsednici, da bi si zvišala priljubljenost med volivci. Spomnili so, da se je podpora Grabar-Kitarovićeve močno okrepila julija zaradi njenega navijanja med svetovnim nogometnim prvenstvom v Rusiji, medtem ko je prejšnji mesec izgubila "četrtino volivcev" zaradi zavračanja globalnega dogovora ZN o migracijah.

Grabar-Kitarovićeva je prejšnji konec tedna v Lilleu v navijaški mrzlici in v razpoznavnem hrvaškem "kockastem" nogometnem dresu spremljala zmago hrvaških teniških igralcev proti Franciji v finalu Davisovega pokala, podobno kot je to počela med svetovnim nogometnim prvenstvom v Rusiji, na katerem je Hrvaška osvojila drugo mesto.

Sredi novembra pa je novinarjem sporočila, da 18. novembra ne bo šla v London na nogometno tekmo hrvaških nogometašev z Anglijo v ligi narodov, ker da nima denarja.