Revija Reporter
Magazin

Hercogova izgubila proti ameriški najstnici

STA

28. avg. 2018 5:55

Deli na:

Najizkušenejša slovenska teniška igralka Polona Hercog je izgubila uvodni dvoboj odprtega prvenstva Združenih držav Amerike v New Yorku v konkurenci posameznic. Boljša od 27-letne Hercogove je bila 18-letna Američanka Claire Liu, ki je 77. igralko sveta premagala v treh nizih s 7:6 (4), 1:6, 6:4, po dveh urah in 50 minutah igre.

Liujeva, 158. igralka na jakostni lestvici WTA, se bo v drugem krogu pomerila z Latvijko Anastasijo Sevastovo, ki je izločila Hrvatico Donno Vekić.

Uvodni dan OP ZDA so bili neuspešni trije slovenski predstavniki. Najprej je uvodni dvoboj med posameznicami izgubila Dalila Jakupović, ki jo je premagala švicarska kvalifikantka Jil Teichmann, ki je prvič zaigrala v glavnem žrebu katerega od turnirjev velike četverice.

Po uvodni partiji v New Yorku se je poslovil tudi edini slovenski predstavnik med posamezniki na odprtem teniškem prvenstvu Združenih držav Amerike Aljaž Bedene. Boljši od Bedeneta je bil tri leta mlajši Nikoloz Basilašvili iz Gruzije s 3:2 v nizih.

Poslednja Slovenka v posamični konkurenci letošnjega US Opna je Tamara Zidanšek, na 76. mestu najvišje uvrščena slovenska igralka. Zidanškovo v prvem krogu čaka dvoboj s Francozinjo Kristino Mladenović, lani deseto igralko sveta, ki je trenutno na 53. mestu lestvice WTA.