stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Harry pričakuje zbližanje družine zaradi bolezni kralja Karla

Deli na:
Harry pričakuje zbližanje družine zaradi bolezni kralja Karla

Princ Harry in Meghan med intervjujem z Oprah - Foto: CBS

Britanski princ Harry je izrazil prepričanje, da bo bolezen njegovega očeta, britanskega kralja Karla III., prispevala k ponovnemu zbližanju kraljeve družine. V pogovoru za ameriško televizijo ABC News je tudi povedal, da je, potem ko je izvedel, da njegov oče zbolel za rakom, takoj odletel v London.

V pogovoru v oddaji Good Morning Amerika je povedal, da je takoj, ko je lahko, odšel k očetu, potem ko ga je ta obvestil o svoji diagnozi. "Rad imam svojo družino," je povedal in izrazil hvaležnost za kratek čas, ki ga je minuli teden preživel z očetom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na vprašanje, ali bi očetova bolezen lahko znova zbližala kraljevo družino, pa je 39-letni princ odgovoril, da je prepričan, da bi lahko. "Da. Prepričan sem," je dejal in pristavil, da je pri drugih družinah videl, da so jih bolezni združile.

Harry, ki s soprogo Meghan in otrokoma od leta 2020 živi v Kaliforniji v ZDA, je napovedal tudi več obiskov v Veliki Britaniji. Ni pa želel govoriti o napovedih glede kraljevega zdravstvenega stanja, češ da to ostaja med njima.



Njegov obisk pri očetu v London je sprožil ugibanja o morebitni spravi ali vsaj srečanju s starejšim bratom Williamom, s katerim sta prekinila odnose, odkar je Harry večkrat javno napadel njega in kraljevo družino. Vendar do srečanja ni prišlo.

Harry je 75-letnega očeta v Londonu obiskal manj kot 24 ur po tistem, ko je Buckinghamska palača 5. februarja sporočila, da se kralj zdravi zaradi raka, ki so mu ga odkrili med posegom zaradi povečane prostate. Palača podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju ne razkriva, javili so le, da ne gre za raka prostate in da se bo kralj zdravil ambulantno.

Karel III. je na prestolu nasledil svojo mamo, kraljico Elizabeto II., ki je po 70 letih na prestolu umrla 8. septembra 2022 v starosti 96 let.